3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Silahlı suç örgütü çökertildi

Manisa'da, bir silahlı suç örgütüne üye 12 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından 14 ayrı noktada eşzamanlı operasyon düzenlendi. Silahlı suç örgütü hakkında gerekli bilgi Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen bir basın toplantısında verildi.

Manisa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bayram Altunay, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün uzun bir süredir takibini yaptığı operasyonda, 14 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendiğini bildirdi.
200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda başta Salihli ilçesi olmak üzere Demirci ve Ahmetli ilçelerinde birçok kişiyi mağdur eden silahlı suç örgütüne üye 12 kişi yakalandı.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet otomatik av tüfeği, 2 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet 9 mm çapında tabanca, bu tabancaya ait 1 şarjör, bu tabancalara ait mermiler, 310 gr esrar maddesi, 40 gr kenevir tohumu, 25 adet senet, 4 adet çek ve 1 adet suç unsuru bilgilerin yer aldığı not defteri ele geçirildi.

Aralarında örgüt lideri Ö.Ö.'nün de bulunduğu toplam 12 kişi "Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Örgüte Liderlik Yapmak, Yönetmek, Üye Olmak, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım ve Yataklık Yapmak, Örgüt Faaliyeti İçerisinde Yağma, Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 11:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?