30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Silajlık mısırda bereket yılı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde süt verimini arttırmak amacıyla çiftçiler tarafından tarlalara ekilen silajlık mısır üretiminde bereket yılı yaşanıyor.

Sarıgöl ve çevresinde bin 200 dekarlık alan üzerinde yetiştirilen silajlık mısırların uzunluğu şimdiden 4 metreyi buldu.

Besicilik yapan Tahir Tüfekçi isimli çiftçi, "Bu yıl 15 dekarlık alan üzerine besihanemdeki hayvanların kışlık yemi olarak, yetiştirdiğim silajlık mısırların boyu şimdiden 4 metreyi buldu. Silajlık mısırları damlama yöntemiyle sulamaktayım. Bu yıl mısırları tavuk gübresi vererek yetiştirdim. Gerçekten çok olumlu sonuç aldım. Silajlık mısırları ileriki günlerde patos yaparak çukurların içine gömeceğim ve üzerini örteceğim. Kış aylarında buradan taze olarak çıkararak kuru yiyeceklerle birlikte hayvanlara yedireceğim. Böylece süt verimini arttıracağım." dedi.

Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, silaj yem için şu açıklamayı yaptı: "Her geçen yıl Sarıgöl ve çevresinde süt besiciliğinde artış olmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimiz de tarlalara silajlık mısır ekimi yaparak kışlık yiyeceklerini hazırlıyor. Silajlık yem diğer ismiyle de turşu yem dediğimiz yem ile hayvanların kış aylarında süt verimlerinde yüzde 20-25 arasında artış sağlanmaktadır." dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?