4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sinema günleri sona erdi

Manisa Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen 9 günde 9 film etkinliği, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de izlediği “Pandora’nın Kutusu” filmi ile son buldu.

Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Manisa Belediyesi tarafından organize edilen 9 günde 9 film etkinliği, Pandoranı’nın Kutusu filmi ile sinemaseverlere veda etti. Niobe Anfi Tiyatro’da kurulan açık hava sinemasında Ağustos tarihinde Mutluluk filmi ile başlayan film gösteriminde, sırasıyla Vali, Hokkabaz, Devrim Arabaları, Beyaz Melek, Hacivat ile Karagöz Neden Öldürüldü, Babam ve Oğlum, Kızkardeşim filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Gösterimlerin son gününde ödüllü Pandora’nın Kutusu filmi gösterildi. Filmi Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de ailesiyle birlikte izledi. Manisalıların ilgi gösterdiği açık hava filmlerinin son gününde de yüzlerce yaz sineması tutkunu anfi tiyatronun sıralarını doldurdu. Filmi vatandaşların arasında izleyen Başkan Cengiz Ergün, film arasında çocukların sevgi gösterileri arasında kaldı. Çocuklarla hatıra fotoğraf çektiren Başkan Ergün, aileleriyle de sinema günleri üzerine konuştu, seneye sinema günlerinin daha farklı sürprizlerle aynı nostaljik havayla Manisalıların beğenisine sunulacağını söyledi.

Başkan Cengiz Ergün şöyle dedi; “ Manisa Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerinde halkımızın beğeneceği ve kültürümüze uygun etkinlikler yapmaya özen gösteriyoruz. Açık havada sinema keyfi bizim çocukluğumuzun ve gençliğimizin vazgeçilmez tutkuları arasındaydı. Bugün biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Gelecek yıllarda açık havada sinema kültürünün devamı için yeni çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalar yapılırken vatandaşlardan gelen önerileri ve istekleri de dikkate alacağız. Bizim için önemli olan halkımızın eğlenebildiği ve ortak noktada buluşabildiği etkinlikler düzenlemek.”

Niobe Anfi Tiyatro’da kurulan sahnenin ve sinema düzeneğinin korunmasında bu yıl sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Başkan Cengiz Ergün, halka hizmet eden bu teknik ekipmanın bazı kendini bilmezler tarafından hasara uğratıldığını ancak yine de sinema günlerinin kesintiye uğramadan devam ettiğini söyledi. Başkan Ergün; “ Buradaki anfi tiyatro belediyemizin kültürel etkinliklerini yaptığımız, Manisamızın simgelerinden Niobe’nin yanı başında önemli bir kültür merkezi. Bu kültür merkezinin korunması ve kollanması için belediye olarak seferber olmuş durumdayız. Burasının çevre düzenlemesini ve diğer mimari düzenlemelerini Manisa Belediyesi olarak üstlendik. Şimdi buranın koruması ve kollanması önemli olan. Burayı koruyacak kollayacak olanlar yine Manisalılar. Halkımızın buraya zarar verenleri görmeleri halinde müdahale etmelerini istiyoruz. Buraya yapılan harcama milli servetten yapılmıştır ve korumak her vatandaşın görevidir” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 20:19:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?