4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sipil'de kabus gecesi

Manisa'da Sipil Milli Parkı'nda aniden yanmaya başlayan öğretmen bir bayana ait otomobil, alev alev yandı. Aracının yanışını çaresizlik içinde izleyen öğretmen benzeri olaylara karşı tedbir alınmamış olmasına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Manisa'da bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen İlknur Kacar, aralarında meslektaşlarının da bulunduğu 13 kişilik grup ile birlikte yamaç paraşütü etkinliklerini izlemek üzere Spil Dağı Milli Parkı'na çıktı. Kacar'ın kullandığı 35 AG 3730 plakalı otomobil, milli parkın kamp müdürlüğü önünde çalıştırılmak istenirken motor bölümü aniden alev aldı. Otomobilin ön kısmında başlayarak bütün otomobili kaplayan alevlere çevredeki vatandaşlar, yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti.

Söndürme tüpleri yeterli gelmeyince otomobil tamamen alevler içinde kaldı. Otomobilin LPG'li olması sebebiyle muhtemel patlama tehlikesine karşı korku dolu anlar yaşanırken, otomobilin sahibi İlknur Kacar, çaresizce otomobilin yanışını izledi. İtfaiye ve ilgili birimler olay yerine ulaştığında otomobil tamamen kül olurken soğutma çalışması yapan görevliler daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Otomobilinin yanarak kullanılamaz hale gelişini büyük üzüntüyle izleyen araç sahibi İlknur Kacar, "Buraya gece geç vakitte ulaştık. Otomobili kamp müdürlüğü önünde park ettik. Burada kalacağımız evin anahtarlarını görevlilerden aldıktan sonra otomobili tekrar çalıştırmam gerekti. Araba çalışmakta zorlandı. Ben LPG'den benzine geçiş yapınca küçük bir patlama oldu. Motor bölümünden bir ateş topu düştü. Aracın içerisinden çıkarak arkadaşlarımla birlikte uzaklaştık. Diğer araçlardan yangın söndürme tüpleri alınarak müdahale edildi ancak yetersiz kaldı. Yapacak bir şey olmayınca biz de arabanın yanışını sadece uzaktan izleyebildik. İtfaiye ve jandarmaya bildirdik ancak onlar geldiğinde arabamdan geriye pek bir şey kalmamış, alevler azalmıştı. Yaklaşık bir saatten fazla süre araba gözlerimizin önünde yanarak iskelete döndü. Sonuç olarak burada benzeri olaylara karşı gerekli tedbirlerin alınmamış olduğunu anladık. Bu da bizi çok şaşırttı" dedi.

Grupta yer alan Ege Üniversitesi'nden Kimya Mühendisi Miray Emreol, muhtemel patlama tehlikesine karşı büyük korku yaşadıklarını ifade ederek, "Aracın LPG'li olmasına rağmen patlamaması büyük şanstı. LPG gazı borudan sızıntı şeklinde yanarak çıktığı için patlama olmadı. Yangına müdahaleyi buradaki işletmeden bekledik ancak böyle bir olaya hazırlık olmadığını gördük" diye konuştu.

Bu arada, hurda yığınına dönen otomobil çekiciyle milli parktan alındı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 16:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?