5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Siyaset Akademisi başlıyor

MANİSA'DA AK PARTİ'NİN 2010 SİYASET AKADEMİSİ BAŞLIYOR

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da 10 hafta sürecek olan 2010 bahar dönemi Siyaset Akademisi'nin başlayacağını açıkladı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, ilki 13 Mart'ta gerçekleşecek olan Siyaset Akademisi'yle ilgili parti binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Arslan, “Biz AK Partililer hep çözüm peşindeyiz. Muhalefet ise sürekli şikayet ediyor ama hiç bir konuda gösterdikleri çözüm önerileri yok; zaten ülkeyi yönetme gibi bir iddiaları da yok. Muhalefete uzaktan laf ebeliği yapmak yeterli geliyor ve halkımız da bu olan biteni ibretle izliyor. AK Parti Manisa Teşkilatı olarak 2011 seçimine süratle hazırlanıyoruz. Bunun için teşkilatlarımızı gözden geçiriyor, eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu bağlamda ülke siyasi hayatına AK Partinin kazandırdığı Siyaset Akademisi Manisa'da tekrar başlıyor. AK Parti Siyaset Akademisi'nin, siyasete yön veren, siyasete yol açan, bilgiyi ve tecrübeyi siyasete yansıtan bir kurum haline dönüşmüş olmasından dolayı şahsım ve partim adına büyük gurur duyduğumu da belirtmek isterim. Başka siyasi partilerin de değişik adlar altında benzeri eğitim faaliyetleri var ancak hiç biri bizim siyaset akademimiz kadar geniş kapsamlı, sürekli, işlevsel ve en önemlisi de eğitim kalitesi noktasında bu seviyede değil. Biz parti olarak, eğitimi göstermelik bir faaliyet olarak asla ele almadık. Amacımız reklam yapmak, imaj oluşturmak olmadı” dedi.

SİYASET AKADEMİSİNE HERKES KATILABİLİR

Başkan Arslan, ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı arttırmak, AK Parti ve Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmenin Siyaset Akademisi'nin temel amaçları arasında yer aldığını aktardı. Bu akademiye AK Parti mensupları dışında gerek siyasi olmayanlar veya gerekse başka partilerde siyaset yapanların da katılabileceğini belirten Arslan, "13 Mart'ta başlayacak Siyaset Akademisi hafta sonları olmak üzere haftada 1 gün olucak ve 4 saat sürecek. Yaklaşık 10 hafta boyunca devam edecek. Manisa'da siyasete ilgi duyan herkese siyasetin okulunu ayaklarına getirdik. Bu akademi kayıtları dün itibarı ile başladı. Sınırlı kontenjan için isteklilere acele etmelerini ve hemen il başkalığına kayıt için başvurmalarını öneriyorum. AK Parti tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde de hizmetlerine hızla devam ediyor. Hizmetleri yaparken de demokrasiye olan inancı gereği tüm tarafların görüşlerini alıyor. Çünkü AK Parti içinden çıktığı milletine güveniyor ve ülkeyi yönetirken ana felsefemiz hep aynı; “İnsanı Yaşat ki devlet yaşasın” dedi.

SİYASET AKADEMİSİ'NDE VERİLECEK SEMİNERLER

Türkiye'nin Siyasi ve İdari Yapısı, Türkiye Siyaset Tarihi, Demokrasi ve Birlikte Yaşama Kültürü, Siyasal Etik, Temel Siyasal Kavramlar, Medya ve Siyaset, Siyasal Kimlik; Muhafazakâr Demokrasi, Siyasal İletişim, Türkiye Ekonomisi, Enerji Politikaları, Türkiye'de Kültür ve Sanat Politikalarında Yeni Açılımlar, Türkiye'de Eğitim Politikalarında Yeni Açılımlar, Uluslar arası İlişkiler ve Türk Dış Politikası'nda Yeni Açılımlar, Stratejik Derinlik ve Komşu Ülkeler ile İlişkiler, Güvenlik Siyaseti ve Stratejisi, Demokrasi'de Güvenlik Algısı, Siyaset ve Kadın, Siyaset ve Gençlik, Din, Devlet ve Laiklik, Sivil Anayasaya Doğru, Siyasal Deneyim Paylaşımı, Toplum Önünde Etkili İletişim, Etkili İletişim ve Beden Dili, Liderlik ve Takim Kurma Bilgisi, Hafıza Teknikleri (İsim ve Yüz Hafızası), Performansa Dayalı Yönetim ve Motivasyon.

MANİSA'DA AK PARTİ'NİN 2010 SİYASET AKADEMİSİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 17:10:02
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?