4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şok eden ceza

Manisa’da 5 yıldır park halinde duran hurda minibüse, kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle ceza kesilince, aracın mağdur olan ilk sahibi şaşkına döndü. 2000 yılından bu yana park halinde duran minibüse, kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle trafik cezası kesildi.

Aracın ilk sahibi Yılmaz Bilen, 5 yıldır evinin yanında hurda halinde duran 45 D 0189 plakalı minibüse 83 YTL ceza kesildiğini belirterek, "17 yıllık dolmuş şoförüyüm. İlk kez böyle şaşırtıcı bir olayla karşılaşıyorum. Minibüsüm 5 yıldır hurda olduğu için kullanılamaz durumda bekliyordu. Ceza tarihinden bir ay önce minibüsü Manisa’da Peugeot servisi sorumlusuna sattım. Şoförler Odası’na ait çekiciyle dolmuşu Horozköy semtinde bulunan servisin olduğu yere götürdük. Bir ay sonra da hareket bile edemeyen araç için kırmızı ışıkta geçti diye 83 YTL para cezası kesilmiş" dedi.

Ceza bildirimi kendisine ulaşınca şok olduğunu ifade eden Bilen, "Cezaya 7 gün içerisinde itiraz edilmesi gerekiyormuş, ancak verilen 7 günlük süre tamamlanmıştı. Ben de mecburen cezayı ödemek zorunda kaldım" diye konuştu. Yetkililerden söz konusu hatanın düzeltilmesini isteyen Yılmaz Bilen, "Anladığım kadarıyla kırmızı ışıkta geçen bir aracın plakasıyla benim minibüsün plakası karışmış. Bu karışıklığın düzeltilmesini istiyorum" dedi.
Aracı bir süre önce satın alan Peugeot servisi sorumlusu Osman Kırbaş ise, "Aracı 3-4 ay önce satın aldım. Minibüs hurda halinde dururken nasıl olurda kırmızı ışıkta geçebilir? Aracın üzerine plakası bile yok. Ortada bir yanlışlığın olduğu kesin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 15:22:40
Güncelleme :10 Şubat 2005 Perşembe 15:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?