5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sokak hayvanları susuz kalmayacak

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK İNCELİK

Manisa Belediyesi, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sıcak havalarda sokakta yaşayan canlıların yararlanması için 12 mahallede belirlenen noktalara sabit su kabı yerleştirdi.

Manisa Belediyesi, Hayvanları Koruma Derneği tarafından başlatılan 'Bir kap su' kampanyasına destek verdi. Başlatılan çalışmayla ilk etapta 12 mahallede çeşitli yerlere kaplar yapılarak, sokakta yaşayan hayvanların susuz kalmasının önüne geçileceği belirtildi. Manisa Belediyesi önünde Veteriner İşleri Müdürü Sayit Ali Aslan ile birlikte mahallelere konulacak olan kaplar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hayvanları Koruma Derneği'nin kendilerini ziyaretlerinde böyle talepte bulunduğunu, kendilerinin de hemen harekete geçerek, çalışmayı yaptıklarını söyledi. Kendisinin de hayvan sever biri olduğunu ve İran kedisi beslediğini belirten Başkan Ergün, “Manisa Belediyesi olarak yalnızca insanlara değil, tüm canlılara önem veriyoruz. Bu kapsamda sıcak yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Sıcak yaz günlerinde sokaklarda yaşayan kedi, köpek ve kuşların da suya ihtiyacı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Sayit Ali Aslan da, “İnsan sağlığı ile paralel yürümesi gereken doğal yaşam dengesinin korunması konusunda da hassas davranan Manisa Belediyesi yönetimi bu konudaki tüm çalışmaları sivil toplum örgütleri ve halkla paylaşarak devam edeceğini ve yeni projelerinde hazırlandığını açıklamıştır. Yaşam alanları her geçen gün daralan sokak hayvanlarının Belediyemiz tarafından rehabilite işlemleri de sürüyor. Bu sıcak günlerde kontrolü kendi elinde olan biz insanların bile yoğun sıvıya ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, şehirleşme ile köpekler, kediler ve kuşlar susuzluktan kırılmaktadır. Bunun için herkesten yaptıracağımız kapları koruyarak, hayvanların kullanımına engel olunmamasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımızdan sokakta yaşayan canlılar için kapılarının önlerine bir kap su koymalarını istiyoruz” dedi.

MANİSA BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK İNCELİK
MANİSA BELEDİYESİ'NDEN BÜYÜK İNCELİK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:44:02
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 17:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?