30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sokaklarda kene tedbiri

Manisa'nın Salihli ilçesinde belediyeye bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün Şubat ayından itibaren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na (KKKA) neden olan kenelerle ilgili başlattığı tedbir amaçlı ilaçlama çalışmaları devam ediyor.


Salihli'de sürdürülen çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenleyen ve piknik ile yeşil alanlara giden vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Salihli Belediyesi Doktoru Yılmaz Akalın "Yeşil ve piknik alanlara gidildiğinde uzun elbiseler giyilmeli. Kenenin vücuda ulaşması zorlaştırılmalıdır. Piknik dönüşünde tüm vücut kontrol edilip yapışık kene olup olmadığına bakılmalıdır. Vücutta yapışık kene tespit edildiğinde keneye çıkartmak için fazla zorlanmamalı. Halk arasında yaygın olduğu şekli ile sigara veya kibritle yakma kenelerin üzerine kolonya alkol ya da diğer kimyasal maddeler uygulanmamalıdır. Bu maddeler kenenin daha erken aşamada kusmasına ve enfekte sıvıyı vücudumuza salgılamasına neden olabilir. Vücuda yapışık kene tespit edildiğinde eldiven takarak ve bir cımbız ile kene vücuda yapışık ağız kısmından tutularak yavaşça sağa sola sallanarak bir vida gibi çıkartılmalıdır. Yada en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" dedi.


Salihli Belediyesi Veterineri Birol Avcı ise "Salihli'de kene vakalarının görülmemesine rağmen Salihli Belediyesi olarak önlemlerimizi aldık. Aldığımız önlemler ilçe civarında bulunan besi damlarının tamamını ilaçladık. Salihli'nin merkezinde dolaşmakta olan ve kontrolümüz altında bulunan sokak hayvanlarının da tüm aşılama çalışmaları yapıldı. Evcil hayvanlar için ise İlçe Tarım Müdürlüğü ilaç dağıtıyor" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 16:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?