3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Solmaz'da çarpıcı açıklamalar

Manisa eski İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğunu devrettiği rakibi Dursun Ali Yıldız’la aralarında bir kırgınlık olduğunu ancak bunun hizmetlere yansımayacağını söyledi.

Manisa İl Genel Meclisi’nin ilk siyasi Başkanı olan Hayrullah Solmaz, 2004-2009 yılları arasında bu görevi yaptıktan sonra bu yıl tekrar aday olmuştu. Parti içinde yapılan oylamada eski il başkanı Dursun Ali Yıldız’ın adaylığına karar verildi. Yıldız yapılan seçimde İl Genel Meclis Başkanı oldu.

Siyasi yaşantısına İl Genel Meclis Üyesi sıfatıyla devam eden Hayrullah Solmaz, partinin son durumu ve İl Genel Meclisi’nde yaşanan yarışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerde yarışı kaybettiği aynı partiden rakibi olan Dursun Ali Yıldız’la aralarında bir kırgınlık olduğunu doğrulayan Solmaz şunları söyledi: “Şuanda aramızda kırgınlık yok dersek yanlış olur. Ama hayat devam ediyor. Bu kırgınlıklarımız partimizin çalışmalarında ve Manisa’nın meselelerinde söz konusu olmaz. Hizmetlere asla yansımaz.”dedi.

Dursun Ali Yıldız’ın yakın arkadaşı olmasına rağmen kendisine karşı rakip olmasını doğal karşılayan Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatın içinde dostluklar, arkadaşlıklar önemli bir yer tutar. Siyaset ise kurtlar sofrasıdır. Burada rekabet var. Burası cami derneği değil, kuş sevenler derneği de değil! Burası erk savaşının olduğu bir sahne. Arkadaşlıkların arasında rekabet olacak. Tarihte baba oğul arasında bile rekabet olmuş ve bu rekabetler can almış. Bizimki de bir yarıştı. İl genel Meclis Başkanlığı konusunda da il teşkilatından herhalde yüz eskimesi nedeniyle beklenen desteği alamadım. Milletvekillerinin taraf olduğunu söyleyemem. Onlar tarafsızdı. Ancak İl teşkilatı karşımda durdu. Bu görüşmeler sonucunda il teşkilatı faydalı olmayacağımı düşünmüş. İlçe başkanları da ikna edilmiş. Yapılan oylamanın neticesi bunu gösteriyor. Fakat böyle bir neticenin çıkması bizim partiye küsmemiz anlamına gelmez. Yine partimize hizmet edeceğiz. Bu partiden asla ayrılmayı düşünmedim, ayrılmama da… Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim” dedi.

BELEDİYEYİ NEDEN KAYBETTİK?
29 Mart Yerel Seçimleri’nin kaybedilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Solmaz, bir suçlu aramanın yanlış olduğunu söyledi. Solmaz, “Belediyeyi kaybederken Ankara’dan en sade delegeye kadar herkeste hatalar var. Suçlu aramak yerine herkesin “ben nerde hata yaptım?” sorusunu kendisine sorması gerekir. Bundan sonra bu da bir fırsattır. Ben bu soruyu kendime sorup, başta kendi nefsimden başladım. Ak Parti’nin yeni bir yapılanmaya ihtiyacının olup olmadığı zamanla ortaya çıkar. Eğer yenilenmeye ihtiyaç var şeklinde bir ortak akıl varsa bu yenilik yapılır. Ama benim bununla ilgili bir beklentim yok” dedi.

“FISILTI GAZETESİ”NİN TİRAJI YÜKSEK!
Seçim sonrasında parti içinde konunun tartışıldığını hatırlatan Solmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağızlar değil, akıllar tartışmalı. Akılların da bu işi yeterince tartıştığı kanaatindeyim. AK Parti’de söylendiği gibi bir dağılma süreci zaten olmadı. Aldığımız oy çok yüksek. Biz karşımızdaki bloklaşmayı kıramadık. Biz adres olmayı başaramadık. Bundan dolayı kamuoyuna bir borcumuz var. Seçimlerden evvel yaptığımız anketlerde iki parti yarışıyordu. Birinci parti at başıyla MHP oldu. Bunun elbette bazı nedenleri var. Manisa gibi illerde en yüksek tirajı yapan gazete fısıltı gazetesi. Bu gazete ne yazık ki aleyhimize çalıştı. Buna Ak Parti olarak engel olamadık. Adayımızın geç belirlenmesi handikap oldu. Belediye meclis listesinde Manisa’yı tam yansıtamamak ikinci sıkıntı oldu. İl teşkilatının birden boşalması olumsuz etki yaptı. Ve böyle bir netice çıktı.”

CD’LE HİÇ BİR İLGİM YOK
MHP’nin seçimlerde kullandığı ve eski Belediye Başkanı Bülent Kar’ın ses kaydının yer aldığı cd’nin kendisi tarafından MHP’ye ulaştırıldığı yönünde bazı iddiaların ortalıkta dolaştığını hatırlatan Solmaz, “Yıllardır siyaset yapıyorum, 3 çocuğum var. İnsanın siyaseten yıpranması ve bitmesi ayrı ama fıtraten ve ahlaken yıpranması ayrıdır. Ben 3 çocuğum üzerine yemin ederim bu cd’yle hiçbir ilgim yok. Fakat bu işin siyasi faturasının bana kesildiğini de söylemek yanlış olmaz. Ben bu faturanın ne olduğunu ille ağzımla söylememe gerek yok. Ama kamuoyu bu faturayı ödediğimi biliyor. Hatta partiden ihraç edileceğim bile söylendi. Partiden ihracımla ilgili bana resmi bir şey gelmedi. Ama AK Parti’den fiziken ihraç etme gücü olanlar varsa, bizi ihraç etseler, biz yine Ak Partili olarak kalacağız.”diye konuştu.

Siyasi geleceğiyle ilgili de görüşlerini dile getiren Solmaz, “Bir beklentim yok. Yeni bir görev verilirse elimden geleni yaparım. 5 yıl İl Genel Meclis Üyesi olarak görevime devam edeceğim. Bundan sonra biraz daha şahsi işlerime ağırlık vereceğim. 5 yıl İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğunda şerefimle hizmet ettim. Manisa İl Genel Meclisi’nin önemli bir konuma geldiğine inanıyorum. İktidar ve muhalefetiyle önemli hizmetler yaptım. Manisa’nın ilk sivil İl Genel Meclis Başkanıyım. Bu ömrümün sonuna kadar benim için şereftir. Bu şerefli vazifeyi bana Ak Parti verdi. Partimle birlikte bu görevi yaptım. En ufak bir kalp kırmadan her gelene o kapıyı açtım. Vicdanen rahatım.”diyerek sözlerine son verdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 23:23:21
Güncelleme :16 Mayıs 2009 Cumartesi 23:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?