5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Soma çevre yolu temeli atıldı

SOMA ÇEVRE YOLU TEMELİ ATILDI

Manisa'nın Soma ilçesinde yapımı planlanan çevre yolunun temeli törenle atıldı.

Törene Manisa Valisi Celelettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Recai Berber, Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, siyasi parti temsilcileri, çevre yolunu yapan OSF firması yetkilileri ile davetliler katıldı. Soma halkının büyük ilgi gösterdiği açılış festival havasında geçti. Manisa Valisi Celalettin Güvenç ve milletvekilleri ilk olarak işçilerin yanına giderek kazasız belasız yolun tamamlanması dileklerinde bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Belediye Başkanı Hasan Ergene yaptığı konuşmada, "Soma'dan yüz yılın sorunu bugün çözülüyor. Bergama-Akhisar yolu tamamlanmak üzere ancak Soma geçişi yapılmamıştı. Bu da şehir içinde büyük sıkıntı oluşturuyordu. Çevre yolumuzun yapılmasıyla bu sorunlarımız çözülecek. Ben buna 100 yılın yatırımı diyorum. Soma'nın kaderi değişecek, Soma'nın çehresi değişecek. Bir çok sıkıntımız bitecek, şehir içindeki kamyon parkları bitecek, toz toprak bitecek. 10 kilometrelik bir çevre yolu bu. Bu yol yapılırken bizim de Beledeyi olarak çorbada tuzumuz var. Burada 18 uygulaması yaparak çevre yolu kenarında çarpık yapılaşmayı engelledik. Yeni yapılacak yapılarla Somamız modern bir şehir görümüne kavuşacak" dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun da, Manisa ve Soma bölgesinde yaptığı yollar hakkında bilgiler verdi. Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ile Recai Berber, yaptıkları konuşmalarda AK Parti hükümetinin yollara ne kadar önem verdikleri üzerinde durdular. Soma çevre yolu ile Bergama-Akhisar yoluna yapılan yatırımları anlattılar. Konuşmaların ardından kurban kesilerek protokol üyeleri tarafından çevre yolu üzerinde yapılacak köprü için temele ilk harç atıldı.

SOMA ÇEVRE YOLU TEMELİ ATILDI
SOMA ÇEVRE YOLU TEMELİ ATILDI
SOMA ÇEVRE YOLU TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2011 Pazartesi 12:57:05
Güncelleme :30 Mayıs 2011 Pazartesi 19:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?