30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Soma cezaevinde sertifika töreni

Manisa'nın Soma ilçesinde kapalı cezaevinde düzenlenen kalorifer ateşçiliği ve okuma yazma kurslarını tamamlayan 28 tutuklu ve 15 hükümlü, törenle sertifikalarını aldılar. 

Soma Kapalı Cezaevi'nde yapılan törene Kaymakam Mehmet Öklü, Belediye Başkanı Hasan Ergene, Garnizon Komutanı Yzb. Adem Şen, Başsavcı Mehmet Çıtanak, SEAŞ Genel Müdürü Halil Çıtak, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Esnaf Odası Başkanı Ali Ayan, Kömürcüler Derneği Başkanı Yusuf Değirmenci, Cumhuriyet savcıları ve Hakimler katıldı. Tören öncesi protokol cezaevi koğuşlarını gezerek incelemelerde bulundu. 

Kaymakam Mehmet Öklü sertifika töreninde, ”Tutuklu ve hükümlülerimizin boş zamanlarını iyi değerlendirmek, belki bir meslek elde etmek, geçim ve kazancınızı sağlayacak bir el becerisi kazandırmak için burada böyle bir kursu açmış olduk. Sizlerin burada ateşçi belgesi aldığınız kesin, bu belgeyi dışarıda sivil hayatınızda kullanacaksınız. Sizleri öncelikle kutluyorum. Kursu düzenleyen arkadaşlarımıza, kursu veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buradaki hayatınızın huzurlu geçmesini, bu şekilde rehabilitasyonlarla daha rahat geçmesini diliyorum. Kısa zamanda da hürriyetinize kavuşacağınıza inanıyorum” dedi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çıtanak da kursu tamamlayan tutuklu ve hükümlüleri kutlayarak, "Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlü arkadaşların eğitilmesi için düzenlenen kursa yardımcı olan başta Milli Eğitim Müdürümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz ve öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Cezaevimizde 43 tane tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır. Devletiminizin cezalandırma politikasının amacı sadece suçlulara yaptıklarını ödetmek değil, onların iyi bir vatandaş iyi bir insan olarak tekrar topluma kazandırmaktır. Cezaevi imkanları çerçevesinde tutuklu ve hükümlülere kurslar açılmakta, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmekte cezaevi fiziki imkanları içinde spor faaliyetleri de yapılmaktadır. Bizim Cezaevimiz küçük olduğu için malesef geniş sosyal ve kültürel aktiviteler yapma imkanımız olmamakta, her türlü kursu açma imkanımız olmamaktadır” diye konuştu. Daha sonra kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 17:47:01
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 17:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?