30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Soma' da yol yatırımları ele alındı

Bergama-Soma-Akhisar bölünmüş yolu ile ilgili gözden geçirme ve hızlandırma toplantısı, Manisa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında Soma Nakliyeciler Kooperatifi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya 22.Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Vali Celalettin Güvenç, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları, köy muhtarları, yol çalışanları ve arazisi kamulaştırılan vatandaşlar katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, birçok kazaya sebep olan özellikle Kınık'tan Akhisar ayrımına kadar olan yolun yapımına hızlı bir şekilde devam ettiklerini belirterek "Avdan çıkışından Soma girişine kadar olan yol asfalta hazır hale geldi. Böylece kazaların kısa sürede azalacağına inanıyorum" dedi.


Toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 2.Bölge Müdürü Erol Altun ise Manisa'da 17 proje üzerinde bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu projenin toplam maliyetinin 821 milyon YTL olduğunu anlatan Altun, şöyle konuştu: "89 kilometrelik Bergama-Soma-Akhisar projesinin 69 kilometresi Manisa içerisinde yer alıyor. Bergama-Kınık arası yol yapımı tamamlandı. Kınık ve Soma yol çalışmaları devam ediyor. Soma'dan Kırkağaç girişine kadar olan 11 kilometrelik yolda emanet makine gücü oluşturduk ve toplam 25 makine ve 32 işçiyle çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarımız kamulaştırma probleminden dolayı bir miktar gecikmişti ancak görüşmelerimizden sonra bu sorunu aştık."


Vali Celalettin Güvenç de, göreve başladığı ilk gün önüne konulan problemin Manisa'nın yol sorunu ve Gediz'in temizlenmesi olduğunu hatırlattı. Sanayinin, ticaretin, tarımın yoğun olduğu Manisa'da yolların standardının maalesef düşük olduğunu anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Bu yolların Manisa'ya yakışmadığını gördüm. Manisa'nın yoğun bir trafik akışı var. Bu yoğunluktan da çok keyif alıyorum. Çünkü karayollarındaki bu yoğunluk ekonominin, ticaretin, çalışmanın, istihdamın büyük olduğunun işaretidir.


Ancak bu yolları kullanan vatandaşların da rahat etmesi idarenin, siyasetin, hükümetin, boynumuzun borcudur. Yollarla ilgili herkesle ayrı ayrı ve sık sık toplantı yaptık. Önümüzdeki yıl sonunda bütün hatlarda arzuladığımız, istediğimiz standartta yollara kavuşacağız."


Kamulaştırmanın ciddi bir problem olduğunu bildiklerini anlatan Güvenç, sözlerine şöyle devam etti: "Soma ve Kırkağaçlı arazi sahiplerine bizlere zorluk çıkarmadan, meyveli zeytin ağaçlarının olduğu yerlerle ilgili gösterdikleri yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Soma ve Kırkağaç'taki mülk sahiplerinin kamulaştırma işlemlerinde göstermiş oldukları bu davranış Manisa halkına örnek olsun."
22.Dönem TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç da geçmişte başlanmış ve devam eden ve bu dönem başlanan projeler olduğunu belirterek "Yol ağımız çok geniş, bu yol ağında sürekli iyileştirme yapılıyor. Türkiye'nin ve Manisa'nın yol meselesi vardı ve bu yol sorunu çözülmemişti. Ben Akhisar'a çok gelip gittim ve tek şeritli yoldan gittim. 52 kilometrelik yolu bazen bir saatte bazen 2 saatte alıyordum. Artık ikişer şeritli, havaalanı gibi bir yoldan gidecekseniz" dedi. Akhisar yolunda hızlı bir şekilde asfalt çalışmalarının devam ettiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Bergama-Akhisar yolunun tamamlanıp açılması Soma'yı çok rahatlatacaktır. Soma; termik santraliyle, kömürüyle Türkiye'nin gözbebeği bir ilçesidir. Türkiye'nin kömürü Soma'dan çıkıyor ve buranın kömürü fakir fukarayı ısıtıyor. Burasının daha verimli olabilmesi, ayrıca trafiğinin sıkışmaması için Bergama- Akhisar yolunu bir an önce bitirip sizlerin hizmetine açacağız. AK Parti döneminde Manisa'nın yol sorunu çözüldü."


Toplantı sonrasında protokol üyeleri Cenkyeri'ndeki yol çalışmalarını yerinde inceledi. 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 18:45:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?