7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Soma Termik Santrali'nde yangın

Soma ilçesinde bulunan Termik santralde çıkan yangında 2 itfaiye eri ve 1 işçi dumandan etkilenerek İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre yangın dün saat 11.30 sıralarında Soma Termik Santrali'nde 5. ünitede meydana geldi. Yağ borusu flaşında oluşan yağ kaçağı nedeniyle yağların buhar tirbününe temas etmesi sonucu çıktığı belirtilen yangına ilk olarak Santral personeli müdehale etti. İzolasyon borularına da sıçrayan ve giderek büyüyen yangına Soma Belediyesi, çevre kurumlar ve ilçelerden takviye itfaiye ekipleri müdehale etti. 5. üniteyi kaplayan dumanlar sebebiyle yangına müdehale eden Mehmet Kılıç(53) isimli santral personeli ile Yunus Çalışkan(43) ve Mustafa Korkmaz(52) isimli itfaiye erleri dumandan etkilendi. Çok sayıda ambulansın sevk edildiği yangın yerinde ilk müdehale sonrasında dumandan etkilenen 3 kişi İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı.

GENEL MÜDÜR ŞERİFOĞLU, 'TÜM ÜNİTELERİ DEVRE DIŞI BIRAKTIK'

Soma Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu yangın meydana gelen 5. üniteye giderek yerinde inceleme yaptı. Şerifoğlu, yağ boru flaşından sızan yağların buhar borularına temas etmesi sonucu yangının meydana geldiğini belirterek, 'Yangının meydana geldiği andan itibaren tedbir amaçlı tüm üniteleri devre dışı bıraktık. Yangının meydana geldiği ünite dışındaki diğer üniteleri söndürme çalışmaları tamamlanınca devreye aldık. Maddi hasar meydana gelen 5. ünitede hasar tespit çalışmaları tamamlandığında devreye alınacaktır. 1 işçimiz ile 2 itfaiye eri dumandan etkilendi. Durumları iyi. Herhangi bir can kaybı yok.' dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2013 Perşembe 10:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?