4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma TSO'da kriz yönetimi semineri

Soma'da faaliyet gösteren iş adamlarına yönelik, ekonomik kriz dönemlerinde nasıl hareket edileceği konusunda bilgi verilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Kriz Yönetimi" konulu konferans düzenlendi.

Maden İş Sendikası'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Yatırım Danışmanı ve Siyaset Bilimcisi M. Önder Aydın ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doc. Dr Bennu Açıkgöz Ersoy katıldı. Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin yanısıra dernek üyeleri ile vatandaşların da katıldığı konferansta, kriz anında neler yapılabileceği hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Soma TSO Başkanı A. Raif Dikmeoğlu yaptığı konuşmada, "Soma Ticaret ve Sanayi Odamızın 2008 Eylül ayı itibari ile başlattığı ISO 9001-2000 Kalite Yönetimi, odalar birliği akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında planlanan eğitim programlarının ilk ayağı olan Dış Ticaret eğitimini 5-6 Aralık 2008 tarihinde gerçekleştirdik. Üyelerimize yönelik planlı eğitimlerimizin ikinci ayağı olan Kriz Yönetimi konulu seminerimiz Ocak 2009 ayında planlamamıza rağmen odamız organ seçimleri nedeni ile bugüne ertelenmiştir.

Günümüzde işletmeler küreselleşme ile birlikte geçmiş dönemlerden çok daha yoğun belirsizlik ortamında faaliyetlerini sürdürmektedirler. Kriz dediğimiz ve beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan bu tür belirsizlikler işletmeler açısından önemli riskler içermektedir. Kriz durumunda başarılı olabilmek için büyük ölçüde krizin iyi yönetilmesine bağlı bulunmaktadır. Kriz yönetimine ilişkin bu seminerimizin amacı teorik bilgilerden yola çıkarak her işletmenin kendi yapısına uygun kriz yönetimi yaklaşımlarını bulundurması ve uygulaması konusunda üyelerimizi bilgi sahibi yapmaktır. Bu çalışmalarımıza destek veren üyelerimize ve burada bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara kriz yönetimi anlatıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?