30
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Soma'da adliye çıkışı vahşet

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, Salih Doğancı kendisini rahatsız ettiğini ileri sürürek savcılığa şikayet eden eski eşi Esin Cüni'yi, adliye çıkışında takip edip, bıçaklayarak öldürdü, tanıklık yapan annesi Ayşe Cüni'yi de ağır yaraladı. Doğancı, olaydan sonra polis tarafından yakalanarak, gözaltına alındı.

Olay, Namazgah Mahallesi, İrfan Sokak'ta, bugün saat 11.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, iki çocuk annesi Esin Cüni (24) geçen yıl, şiddetli geçimsizlik nedeniyle bir fırında işçi olarak çalışan eşi Salih Doğancı'dan (27) boşanarak, annesinin yanına yerleşti. Ancak, boşandığı Doğancı'nın kendisini, sürekli olarak evine gelerek rahatsız etmesi üzerine Esin Cüni, bir ay önce savcılığa başvurarak, şikayetçi oldu. Salih Doğancı, boşandığı eşi Esin Cüni ve tanık olarak da annesi Ayşe Cüni, (62) bugün savcılığa gelerek ifade verdi.

Adliye çıkışında, Doğancı, bir dükkandan bıçak alarak, boşandığı eşi Esin Cüni ve annesi Ayşe Cüni'yi takip etti. Evlerinin yakınına geldikleri sırada, Doğancı, önce Ayşe Cüni'yi saçlarından tutarak, vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Ardından da, kaçmaya çalışan çocuklarının annesi Esin Cüni'yi bıçaklayarak, kaçtı. Salih Doğancı, çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri tarafından, olay yerinin 300 metre ilerisindeki ablasının evine gizlenmek isterken, yakalandı.

Boğaz, karın, göğüs ve sırtlarına isabet eden 7'şer bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan anne-kız, ambulansla, Soma Beşyol Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan anne-kız, ilk müdahalenin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak aşırı kan kaybettiği belirlenen Esin Cüni, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenilen Ayşe Cüni'nin ise, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi sürüyor.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek, Doğancı'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceğini bildirdi.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 18:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
okan yeşilkan IP: 88.251.86.xxx Tarih : 22.07.2007 01:52:45
merhabalar ben manisa somada olan olayda bıçaklanan anne ve kızın yakınıyım.bu olaydan önce anne ve kız savcılığa giderler ve bizi öldürme tehdidinde bulunuyor derler.savcılık buna rağmen salih doğancıyı selbes bırakmaktadır.bana göre insanlarımızın güvenliği polislerin elinde olduğu için tedbirlerin dahada artırılması ve böyle olayların bir daha yaşanmamasını başka canların yanmasını istemem.sözde demokrasi ülkesinde yaşıyoruz ama hakkımızı arayamıyoruz.hastahaneye kaldırılan anne 20 temmuz 2007 saat 11:00 doğru hayatını kaybetti.geride kalanlara sabırlar diler, yasalarımızın artık doğruların tarafında olmasını dilerim.saygılarımla...