30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Soma'da içme suyu çalışmaları

Soma Kaymakamı Mehmet Öklü, kaçak su kuyularının denetleneceğini, kuyu açmadan önce Özel İdare'den ve Devlet Su İşleri'nden (DSİ) izin alınması gerektiğini söyledi.


Soma'ya bağlı Evcilere köyünde içme suyu kuyusunun açılış töreni gerçekleştirildi. Törene AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Kaymakam Mehmet Öklü, İl Genel Meclis üyesi Nurettin Berber, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Çevik katıldı. Burada konuşma yapan Kaymakam Mehmet Öklü kaçak su kullanımına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Köylerde açılan kuyuların bir sene sonra bir bir kapandığını belirten Kaymakam Mehmet Öklü, “Kuyularımız kaçak kuyuların açılması nedeniyle bir bir kapanıyor. Çok sayıda kaçak kuyu var. Jandarma bunları tespit ediyor. Vatandaşlarımız kuyu açmadan önce Özel İdare'den ve DSİ'den izin almaları gerekiyor. Kaçak açılan kuyular nedeniyle köylerde su problemi yaşanıyor." dedi.
Evciler, Bozarmut ve Pirahmet köyleri için 80 bin YTL'lik ihale yaptıklarını, Evciler köyünde suya ulaştıklarını, ayrıca Duğla köyüne 50 tonluk su deposu yapıldığını belirten Kaymakam Öklü, "Sondaj çalışmaları Eynez köyünde devam ediyor. Eynez'in ardından Uruzlar köyünde sondaj çalışmamız olacak. Köylerimizde su sıkıntısı yok, bu çalışmalarımızda mevcut sulara ilave ek kaynak çalışmalarıdır” diye konuştu. Evciler köyünde 175 YTL artı KDV'ye ihale edilen kuyuda saniyede 30 litre su kapasitesi olduğunu belirten Kaymakam Mehmet Öklü, şu anda 7 litre su alındığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 17:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?