4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma'da kan bağışçılarına teşekkür

Kızılay Derneği Soma Şubesi'nin 10. Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Kan ile Bulaşan Hastalıklar" konulu panelde, en çok kan bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür belgeleri verildi.

Soma Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele Kızılay Derneği Soma Şube Başkanı Ahmet Selvi ve dernek üyelerinin yanı sıra kan bağışçıları katıldı. Beklenen ilgiyi görmeyen panelde konuşma yapan Başkan Selvi, "Göreve geldiğimiz iki yıldan beri yaptığımız çalışmalar içersinden en fazla kan almaya önem verdik. Bu çalışmamızın karşılığını da aldık. Somalı halkımızı kan ile bulaşan hastalıklar konusunda bilgilendirmek için de bu paneli düzenledik. Buradan yaptığımız çalışmalarda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kızılayın "Kan Ver Hayat Kurtar" kampanyasında en fazla kan veren vatandaşlardan Süleyman Bilgiç, Aziz Mete, Ahmet Dertsiz, Cilasun Kırdar, Talat Özdemir, Şükran Özdemir, Mesut Tan ve Kadir Şeker'e teşekkür belgeleri verildi. Panelde Yüksek Biyolog Özge Oral, kan ile bulaşan hastalıklar ve bunların ne şekilde bulaştığı, nasıl korunulacağı ve tedavilerinin nasıl olacağı konusunda bilgiler verdi. Ayrıca, anne sütü ve anne sütünün bebek üzerinde etkilerini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 13:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?