3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Soma'da kutlu doğum kutlaması

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa'nın Soma ilçesinde Kur'an Kursları tarafından bayanlara özel ilahi ve şiirlerin okunduğu "Gül Seyri" adlı program düzenlendi.

Gündüz Beder Kültür Salonu'nda düzenlenen programa Somalı hanımlar yoğun ilgi gösterdi. Müftü Emanullah Polat yaptığı konuşmada, "Hz. Muhammed'i her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz ancak O'nu anlamada problem yaşıyoruz. Sanki başka bir gezegende yaşıyormuş gibi Hz. Muhammed'den fersah fersah uzakta yaşıyoruz. Hz. Muhammed'in herkes tarafından anlaşılmasını sağlamak için gayret göstereceğiz. İlçemizde faaliyetlerimizi arttırıyoruz. Artık her eve girip Hz. Muhammed'i anlatacağız. 20 kurs hocamız var ve Soma'yı üç kez turladılar. Önümüzdeki dönem kurslarımızı 26'ya çıkaracağız." dedi.

Konuşmanın ardından Hadis'i Şerif'i güzel okuma, Hz. Muhammed'i anlatan, ifade eden şiirler ile Kutlu Doğum Haftası konulu kompozisyon dallarında derece alan hafızlara birer altın hediye edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiirler, ilahiler, bayan hocalardan sohbetler ve kutsal emanetler fotoğraf sergisi ile program sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 18:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?