4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma'da mezuniyet coşkusu

Manisa'nın Soma ilçesinde Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Meslek Yüksek Okulu’nda 15.dönem mezuniyet töreni yapıldı.

Okul bahçesinde yapılan görkemli törende 15.dönem mezun öğrenciler adına Bilal Yıldız bir konuşma yaptı. Ardından Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr Ayla Tekin konuşma yaptı.

CBÜ Rektörü Prof.Dr.Semra Öncü yaptığı konuşmada; “Sizlerin bu sorumluluk duygusu ile ülkemize ve insanlığa hizmet sunacağınızdan eminim ve en büyük dileğimde budur. Sayısız karmaşık çabanın ve emeğin ardından gençlerimizi hayata hazırlamış olarak uğurlamak ne büyük mutluluktur. Bu onurlu görevi yaparken göstermiş olduğunuz özveri ve emek için minnet borçluyuz. Sevgili Anne ve Babalar; Çocuklarınızın alanlarında topluma faydalı bireyler olabilmelerini sağlamak için çabalamayı ana hedef olarak belirlerdik. Sorumluluk almaktan kaçınmayan, eleştirel düşünebilen, düşüncesini uygar bir biçimde ifade edebilen bireyler yetiştirmeyi hedefledik. Gördüğünüz tablo kurumsal misyonumuzun ve hedeflerimizin ürünüdür. Bu onur bizlerden çok sizlerin hedefidir. Bu tablo hepimizin eseridir. Bu gurur hepimize aittir. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti içinde yerinizi alınız özenle ve titizlikle koruyunuz. Tek dileğimiz budur. Yolunuz açık ve şansınız bol olsun” dedi.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ise şunları söyledi: “Öğrencilerimiz uzun süren eğitim ve öğretimlerinin bir bölümünü bugün burada sonlandırdılar. Ancak eğitimi bitirmekle yeni bir yaşama ve sürece girdiler. Hayatın gerçekleri ile yüz yüze kalacaklardır. Yüce Atatürk'ün de ifade ettiği gibi hayatta en hakiki mürşit ilimdir. Biz ülkemizin geleceğine yön verecek gençlerimizin iyi bir eğitim görmeleri ülkemizin geleceğinin teminatıdır” dedi.

Daha sonra CBÜ Soma Meslek Yüksek okuluna katkıda bulunan ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran'a, Soma Ticaret Odası adına Ergin Genç'e, Soma Esnaf Odası Başkanı Ali Ayan'a, Soma Kömür İşletmeleri AŞ adına Yılmaz Taşkın'a, Yeşil Madencilik adına Mehmet Yeşil'e, Ok İnşaat adına Müşvik Iğnak'a plaketleri verildi. Okul birincisine Rektör Prof.Dr. Semra Öncü, ikinciye Kaymakam Abdülkadir Karataş ve üçüncüye Kırkağaç 6.Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Albay Halil Karakoç plaketlerini verdi. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma töreni yapıldı. Havai fişek gösterisi ve müzikli eğlencenin ardından tören sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 14:23:37
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 14:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?