4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma'da öğrencilere konferans

Vergi Haftası nedeniyle Soma Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Vergi" konulu konferansta öğrencilere hitap eden Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, “Biz bilinçli tüketiciler olarak her alış-verişimizde mutlaka fişimizi istemeliyiz” dedi.


Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de katıldığı konferansta vergiyi anlatan Soma Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, "Vergi devletin 72 milyon vatandaşına yüklediği yükümlülüktür. Adeta okulun, öğretmenin öğrenciye yüklemiş olduğu bir ödev gibi düşünülebilir. Devlet harcamalarını karşılayarak, elektrik, su, okul ve sağlık gibi altyapı hizmetlerini sağlayabilmesidir. Vergi ödemenin en temel öğelerinden biri toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmeleridir.

Bizler vergimizi ödeyerek ileride hizmetlerinden faydalanacağımız başta okul, hastane, fabrika gibi altyapı hizmetlerinin bize geri dönüştürmüş oluyoruz. Vazgeçemeyeceğimiz, olmazsa olmaz bu hizmetlerin temel finansman kaynağının vergi olduğunu görüyoruz. Bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için devlete vergimizi ödeyerek büyük bir katkı sağlamış oluyoruz. Vergimizi ne kadar düzenli ödersek bu alanda devletimizin bize sunacağı hizmetlerde o kadar büyük ve geniş kapsamlı olacaktır.

Vergi ödenirken devlet sadece vatandaşının gelir düzeyine bakarak vergilendirir. Yani ne kadar kazancın varsa o kadar ödersin. Kazancın yoksa vergi ödeme gibi bir durumun da söz konusu olmaz. Vergi Usül Kanunu'na göre satılan mal veya hizmet ne olursa olsun tüm satıcılar ve iş yeri sahipleri bizlere fiş vermek, biz tüketiciler de bu belgeleri istemek ve almak zorundayız." dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?