5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Soma'da sel yolları kapadı!

SOMA'DA SEL SULARI KÖY YOLARINI ULAŞIMA KAPATTI

Manisa'nın Soma ilçesinde etkili olan sağanak yağışla birlikte oluşan sel suları, 3 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Büyükışıklar-Karacahisar köyleri arasından geçen Yağcıllı deresi taştı. Su seviyesi köprüyü geçerken, Söğütçük, Koyundere ve Karacahisar köylerine dünden buyana ulaşılamıyor. Köylüler sel sularının çekilmesini beklerken, köprünün de sel sularının çekilmesinin ardından hasarlı olup olmadığının tespitinin yapılması bekleniyor.

BAZI EVLER SULAR ALTINDA KALDI

Soma kent merkezinde İstasyon mahallesinde bazı evler sular altında kaldı. Evinde yalnız yaşayan Bedriye Ünal da yağmur sularının taşması nedeniyle mağdur olanlar vatandaşlar arasındaydı. Bir anda evinin içi yağmur suları ile dolan Bedriye Ünal'ın eşyaları zarar gördü. Komşuların ve Soma Belediyesi itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla evde biriken sular dışarı çekildi. Büyük üzüntü yaşayan Ünal, "Dere yatağı yağmur sularını taşıyamıyor. Gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Evimi su bastı. Şimdi ne yapacağım? Bütün eşyalarım ya ıslak ya da arızalı. Bu mağduriyetimi nasıl gidereceğim. Bize kimler ne zaman yardımcı olacak? Yetkililerden istediğimiz bu soruna derhal bir çözüm bulmalarıdır."dedi.

Soma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı birimler ve itfaiye ekipleri taşkın nedeniyle su basan evlerde tahliye çalışmalarını sürdürürken, dere yatağında da kanal açma çalışmaları sürüyor.

SOMA'DA SEL SULARI KÖY YOLARINI ULAŞIMA KAPATTI
SOMA'DA SEL SULARI KÖY YOLARINI ULAŞIMA KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 12:02:02
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 17:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?