4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma'da su sıkıntısı aşıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen içme suyu kuyularında bu yıl seviyenin yeterli miktarda olduğu bildirildi.

Soma Belediyesi bu yaz su sıkıntısı yaşanmaması için kış aylarında tedbirini alarak bir çok noktada yeni sondajlar yaptı. Aksumevkii Çavdır köyü altında Soma Belediyesi'ne ait 60 dönümlük arazide sondaj yapılarak 3 kuyu açıldı.

Belediye Başkanı Hasan Ergene su kuyularının açılışı nedeniyle sondaj yapılan alana giderek incelemelerde bulundu. Başkan Ergene yaptığı açıklamada, 3 bin yıl önce Aksumevkiinde su kaynağı bulunduğunu, bu kaynaktan Bergama krallığına su gittiğini belirti.

Zamanla su kaynağının yeraltına çekildiğini söyleyen Hasan Ergene, "Burada yaptırdığımız sondajlar neticesinde 160 metre derinliğinde 3 kuyu açtık. Bu kuyulardan saniyede 120 litre su alıyoruz. Burada elektrik yoktu. 3 km mesafeden elektrik getirerek kendi trafomuzu koyduk. Toplamda bize 300 milyar liraya mal oldu. Buradan çıkardığımız suyu eski Aksu hattına bağlayacağız. Soma içme suyu yüzde 50 artmış durumda. Önümüzdeki dönem inşaallah susuzluk çekmeyeceğiz' dedi.

Belediye meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı M.Ali Özkan ve yönetim kurulu ile birlikte su kuyuları başında kurban kesilerek dua yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 13:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?