4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Soma'da suya zam

Soma Belediye Meclisi, 5 yıl aradan sonra ilk defa içme suyuna zam kararı aldı. AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla meskenlerde su fiyatı 1.35'den 1.70 TL'ye çıkarıldı.

Soma Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin izinde olması nedeniyle Meclis Başkanlığını Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir yaptı. Bir gündem içi, 24 gündem dışı olmak üzere 25 madde görüşüldü.

Toplantıdaki en önemli konuların başında su tarifelerine yapılan zam dikkat çekti. 5 yıldan beri ilk defa suya zam yapıldı. Su tüketim fiyatı 1.35 TL'den 1.70 TL'ye, ticarethanelerde 2.20 TL'den 2.75 TL'ye, şantiye ve inşaatlarda ise 3.00 TL'den 3.80 TL'ye çıkarıldı. Zam yapılması için yapılan oylamada DSP'li 5 üye zam yapılmaması yönünde oy kullanırken, AK Parti üyelerinin hepsi kabul oyu verdi.

Diğer gündem maddelerinde ise, Soma Belediyesi'ne ait kullanılmayan 45 VD 544 plakalı damperli kamyon ile 45 VS 433 plakalı itfaiye aracının fiyatının belirlenmesi için oy birliğiyle encümene yetki verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bezirgan yokuşu mevkiinde bulunan yeşil alanın Eğitim Uygulama Okulu hizmet alanına dönüştürülmesi için karar imar komisyonuna sevkedildi. Şehir merkezindeki baz istasyonlarının okul, kreş, hastane mesken gibi binalardan uzak şehir dışındaki bölgelere taşınması ve yönetmeliğin çevre komisyonu tarafından hazırlanması kararlaştırıldı. İtfaiye Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere bir adet itfaiye aracı, Fen İşleri ve Su Şebeke Müdürlüğü'nde kullanılmak üzere iki araç alımı meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?