30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Soma'da yarış başladı

Manisa'nın Soma ilçesinde yerel seçimlere doğru siyasi partilerde aday belirleme ve adaylar arasında yarış şimdiden başladı.

Soma'da, günler öncesinden Soma Belediye başkanlığı için adayını açıklayan ilk parti DSP oldu. Soma'nın eski belediye başkanlarından Önder Adar ile seçime girecek olan DSP çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. DSP Belediye Başkan adayı Önder Adar istifasını dün Kaymakamlık makamına sundu.

Soma Belediye Başkanlığı yarışına MHP Ahmet Kartay ile devam ediyor. CHP'nin ise şu ana kadar adayı netleşmedi. AK Parti'de Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin ikinci dönem için adaylığına kesin gözüyle bakılırken, Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'nde ise aday çıkarıp çıkarmayacakları konusu henüz netlik kazanmadı.

Bu arada belde teşkilatların da da hareketlilik devam ediyor. MHP tüm beldelerde adaylarını kesinleştirdi. Cenkyeri'nde Belediye Başkanı Ünsal Uzunyılmaz, Avdan beldesinde Sabri Tuna, Turgutalp Beldesinde Şerif Ali Nalbant MHP'nin Belediye başkan adayları oldu. Sabri Tuna Avdan Belediyesi'ndeki görevinden, Şerif Ali Nalbant'ta Turgutalp Belediyesi'ndeki görevinden istifa ederek aday oldular. CHP'nin Avdan Belediye Başkan aday adayı ise Haşmet Gökdere oldu. Gökdere Soma Belediyesi'nde fen işleri servisinde memur olarak çalışırken geçen sene Ayvalık Küçükköy beldesine tekniker olarak gitmişti. Haşmet Gökdere Küçükköy Belediyesinden istifa ederek CHP'den Avdan Belediye Başkan aday adayı oldu. AK Parti'de ise Avdan'da Osman Bilir, Turgutalp'te Ali Tulup'un adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor.

Cenkeyeri kasabasında ise Cenkyeri Belediyesi Hesap İşleri sorumlusu Eyüp Öztürk görevinden istifa ederek Belediye Başkan aday adayı oldu. Diğer taraftan 5 kişinin aday adayı olduğu söylenen Cenkyeri kasabasında geçen dönem aday olan Ercan Nergiz'inde yeniden aday adayı olacağı konuşuluyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 15:03:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?