4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Somalı folklorcular bölge birincisi

Manisa Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi İzmir Torbalı'da yapılan Ege Bölgesi halk oyunları yarışmasında şampiyon oldu.

7 ilin katıldığı bölge yarışmasında şampiyon olan Halk Oyunları ekibi kazandıkları şampiyonluk kupasını Kaymakam Abdülkadir Karataş'a sundular. Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege Bölgesi birincisi olarak Haziran ayında yapılacak olan Türkiye geneli Halk Oyunları şampiyonasında Soma'yı temsil etmeye hak kazandılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan antrenörler Ahmet Sis ve Linyit Lisesi Beden Öğretmeni Ayşegül Ersoy, “İlçemizi her yerde başarı ile temsil eden Soma Belediye spor halk oyunları ekibimiz İzmir Torbalı'da yapılan bölge yarışmasında gurup birincisi oldular. 7 İlin katıldığı yarışmada Soma Linyit Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Rıfat Dağdelen Anadolu ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ekibimiz gerek oyunları ile gerek kıyafetleri ile izleyenlerin beğenisini topladılar. Öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Ekibimiz Haziran’da yapılacak olan Türkiye finalinde Soma'mızı başarı ile temsil edecekler" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:44:43
Güncelleme :27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?