3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Somalı muhtarlara uyarıldı

Soma'ya bağlı mahalle ve köy muhtarlarıyla tanışma ve bilgilendirme amaçlı toplantı yapıldı.


İlçe Kaymakamı Abdülkadir Karataş'ın başkanlığında Maden İş Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya İlçe Jandarma komutanı Kd.Yüzbaşı Adem Şen, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gülsezen, İl genel meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı M.Ali Özkan ve diğer daire ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda Kd. Yüzbaşı Adem Şen köy muhtarlarını “bizim elimiz kolumuz, kulağımız” sözleriyle tanımlayarak, muhtarların haber vermesi sayesinde işleri daha kolay yaptıklarını söyledi.

Adem Şen, köylülerin hayvan hırsızlıkları konusunda dikkatli olmalarını, başıboş havyan bırakmamalarını, köylere önceden keşif amaçlı gelerek elektrikçi, satıcı olarak kendini tanıtan kişilerin eşkallerinin jandarmaya bildirmelerini istedi. Adem Şen ayrıca kaçak avlanılmamasını, kazaları önlemek için traktörlere reflektör takılmasını, orman yangınlarına karşı dikkatli olunmasını isteyerek köylerde olan kuduz ve benzeri hastalıklar konusunda muhtarlara bilgiler verdi.


İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gülsezen de kısa bir konuşma yaparak, Soma ilçe merkezinde hırsızlıklar yaşandığını, bu konuda hırsızları caydırmak adına muhtarlara çok iş düştüğünü söyledi. Mehmet Gülsezen, mahallede şüpheli birini görünce hemen emniyete haber verilmesi gerektiğini belirtti.


Kaymakam Abdülkadir Karataş ise, "Benim kaymakam olarak çalışma stilim içersinde birinci önceliğim köylerdir. Merkezdeki arkadaşlar bağışlasınlar köyle çalışan bir kaymakam olduğunu tayin olduğum yerden de öğrenebilirsiniz. Seçilmişlere verdiğim değerin çok özel olduğunu bilmenizi istiyorum. Seçilmiş insan geçmişi ne olursa olsun eğer halkımızın teveccühü ile oraya geliyorsa biz ona saygı duymak durumundayız. Onun yanında olmamız gerekiyor. Ben kaymakamlık dönemimde buna çok özen gösterdim. Bizler sizinle birlikte bu işi götürmek durumundayız. Köylerin ziyareti bizim için çok önem taşıyor. Köylerimize geleceğiz zaman zaman neyimiz eksik ne ihtiyacımız var yerinde göreceğiz. Onun için muhtarlarımız köylerinde ziyaret defterleri bulunduracak her gelen kamu görevlisinin ziyarete geliş sebebi yazılıp imzalatılacak.

Diğer taraftan köylerimizde yürütülen hizmetler var, yarım kalan hizmetler var bu hizmetlerin ne aşamaya geldiği ne kadar ödenek ayrıldığı ne kadar harcandığı bunları yeni görev alan arkadaşlarımız yeni dosyaya, eskiden görevli arkadaşlarda eski dosyasını 2009 yılına uyarlamak suretiyle düzenleyecekler. Arkadaşlar Soma'da da her yerde olduğu gibi birinci önceliğimiz eğitim. Biliyorsunuz köylerimizde taşımalı eğitim var bir kaç köyümüz birleşiyor öğrencilerimizi okullarına taşıyoruz, yemeklerini veriyoruz. Bunların bedelleri il özel idaresi ve aynı zamanda hükümet tarafından karşılanıyor.

Velilerimizden bir şey talep etmiyoruz. Kitaplarını zaten devlet veriyor, fakir olanlara giysi ve kırtasiye yardımı yapıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz, burada muhtarlarımıza çok iş düşüyor bunların takibini muhtarlarımız yapacak. Hangi köyümüzün hangi okula taşıması varsa muhtar arkadaşlarımız öğrencilerin velileri gibi bunları takip etmiyorsa veballeri muhtarların üzerinedir." dedi.
Program sonunda katılanlara ikramda bulunuldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?