4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Somalı öğrenciler 688 kilo pil topladı

Soma Kurtuluş İlköğretim Okulu izci öğrencileri belediyesinin başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası'na, 668 kilo gram atık pil toplayarak büyük katkı sağladılar.

Kurtuluş İlköğretim Okulu Müdürü Ercüment Özatik, öğrencilerinin topladığı atık pilleri Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı'ya teslim etti. Öden Yapıcı ise gösterdikleri duyarlılıktan dolayı okul müdürü Özatik'e çiçek verdi.

Öden Yapıcı yaptığı konuşmada, "Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı olduğu gibi gelecek nesillerin de bu haktan mahrum kalmamaları, sağlıklı bir kent olma amacı ve hedefiyle, Dünyamızın ve ülkemizin ileri yıllarda çevre felaketleri açısından geri dönülemez bir noktaya gelinmesini engelleme adına, yarınlar için çok geç kalmadan, çevrenin korunması için çalışmak her bireyin görevi olmalıdır. Çevre bize atalarımızdan miras değil, gelecek nesiller için korunması gereken bir emanettir." dedi.

Atık pillerin çevreye verdiği zararlardan sözeden Yapıcı, "Atık pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler doğurur. Bir adet atık pilin 4 metreküp toprağı zehirlediği, yine bir adet atık pilde bulunan civanın 20 ton yiyeceği, 10 milyon litre suyu, 2 ton balığı zehirlediği bilinmektedir. Atık pillerin doğaya bırakılması durumunda içerdikleri ağır metallerin toprağa, suya karıştığı ve dolaylı yollarla canlı bünyesine geçebileceği göz ardı edilmemelidir. Atık pillerin bu zararları göz önünde bulundurularak Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri arasında bir protokol imzalanmış ve 70 adet atık pil kutusu ilçemiz okullarına, marketlere, fotoğrafçılara ve insan sirkülasyonun yoğun olduğu yerlere yerleştirilmiştir." diye konuştu.

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı daha sonra büyük bir çevre duyarlılığı sergileyen izci öğrencilere teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 17:19:00
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 17:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?