5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Soma'ya hızlı tren

SOMA'YA HIZLI TREN İSTASYONU YAPILACAK

Bandırma-İzmir arasında 278,357 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan hızlı tren hattının projelendirme çalışmaları başladı. Hem yolcu hem de yük taşımaya elverişli olarak yapılması düşünülen ve saatte maksimum 250 km hız yapan hızlı tren, 2011 yılında etüt çalışmalarının sona ermesinin ardından 5 yıl içersinde faaliyete geçecek.

Hızlı tren hattı mevcut tren hatlarından bağımsız olarak faaliyet gösterecek. Hem geliş hem de gidiş olmak üzere iki ayrı hat olarak ve elektrikle çalışacak trenlerin hizmet verebileceği şekilde tasarlanan demiryolu hattının yaklaşık yatay genişliğinin 13,5 metre, hatlar arası mesafenin 4,5 metre olması planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı, Manisa il Çevre ve Orman Müdürlüğü ve projeyi hazırlayan Temelsu ve Mega Mühendislik yetkilileri halkı bilgilendirdi. Soma Belediyesi Sinema Tiyatro ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Hasan Ergene, Turgutalp belediye Başkanı Ali Tulup, Ak Parti İlçe Başkanı M. Ali Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Ali Sezer, İbrahim Demiraslan, Belediye Meclis Üyeleri, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Raif Dikmeoğlu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Projenin tanıtımı ve amacı, Demiryolu Hattının güzergahı, projeden kaynaklanan önemli çevresel etkiler, Çevreye olabilecek olumsuz etkilerin azaltılması için alınması düşünülen önlemler, proje güzergahının seçilme nedenleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Bandırma'dan başlayacak olan hızlı tren hattı projesi, Balıkesir, Soma, Bergama'dan geçerek son olarak Aliağa'da son bulacak. Bu güzergah üzerinde Susurluk, Balıkesir ve Bergama'dan sonra Soma olmak üzere 4 adet yolcu istasyonu bulunacak. Bu istasyon Hatunköy yol ayrımının olduğu bölgeye yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından işletilmesi planlanıyor. Bandırma- İzmir Demiryolu Hattı projesi, Egeyi Bandırma ve Tekirdağ Limanları ile Avrupa Kıtasına bağlayacak olan yük ve yolcu hattı olarak hizmet verecek. Aynı zamanda Karacabey (Bursa) bağlantısı ile de Ankara-İstanbul hattına bağlanacak. Ayrıca bölge ekonomisinin girdileri ile üretilen mamullerin iç ve dış pazarlara ulaştırılması açısından proje büyük önem arzediyor.

SOMA'YA HIZLI TREN İSTASYONU YAPILACAK
SOMA'YA HIZLI TREN İSTASYONU YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 18:23:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?