30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Soma'ya şehir tiyatrosu

Manisa merkezden sonra Akhisar ve Soma ilçesinde de belediye tarafından şehir tiyatrosu kurulması çalışmalarına başlandı.

Manisa'da şehir tiyatrosunu oluşturan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Turgay Tanülkü, Soma Belediyesi'nin talebi üzerine, ilçeyi ziyaret ederek kurulmaya çalışılan tiyatro inşaatında incelemelerde bulundu.

Tanülkü, tiyatro salonu inşaatında bütün detayları en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak, yüklenici firmaya yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Aynı zamanda Devlet Tiyatro Sanatçısı Tanülkü, "Amacımız, belediyelerimize fazla külfet çıkarmadan tiyatrolarımızı oluşturmak ve geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir. Belediyelerimizden gelen teklifler doğrultusunda ilçe belediyelerimizde tiyatro inşaatları kurulmadan incelemelerimizi başlattık. Tahmin ediyorum 1,5 ay sonra Soma şehir tiyatrosuna kavuşacak. Akhisar ilçemiz de aynı şekilde kısa sürede şehir tiyatrosuna kavuşacak. Burada bizim için önemli olan asıl konu, bu kurulumu gerçekleştirilecek olan tiyatrolarımızın halkımıza ne vereceği ve halkımızın bu tiyatrolarımızdan ne alacağıdır. Kültürel ve sosyal etkinliklerimizin yanı sıra halkımızın sahnelediğimiz oyunlarımızdan çok şeyler çıkaracağına inanıyorum.

Manisa'da ekibim ile ilk oluşturduğum şehir tiyatrosunda sahnelediğim 'Fehim Paşa Konağı' 3 ayda rekor bir seyirciye ulaştı. 10 bin seyirci açık alanda kurulan ve kapalı alanlarda oluşturduğumuz tiyatrolarda oyunumuzu izledi. Bu da bizleri fazlasıyla onurlandırdı ve mutlu etti. Şimdi bu kültürel ve sosyal güzelliğin aynısını İnşallah önümüzdeki günlerde ilçelerimizde de kurulacak olan tiyatrolarda yaşayacağız.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?