8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Son yolculuğuna 'Evlatları' uğurladı

Önceki gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden İnci Holding Onursal Başkanı 82 yaşındaki Cevdet İnci, Manisa’da ailesi yakınları ve "Evlatlarım" diye hitap ettiği işçileri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Cevdet İnci için ilk cenaze töreni, İnci Holding’e bağlı Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren İnci Akü A.Ş. fabrikasında düzenlendi. Törende, 57 yıllık hayat arkadaşı Memnune İnci, ölmeden önce İnci Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devrettiği kızı Emel Önal, diğer kızları Şerife Eren, Perihan İnci, Meral Zaim, Ümit Elbirlik, damatları Mustafa Zaim, Yaşar Eren, Nazmi Elbirlik, torunu Şelale Zaim, yakınları ve her zaman "Siz benim evlatlarımsınız" diye hitap ettiği işçileri hazır bulundu. Törene ayrıca, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, Emniyet Müdürü Kahraman Koçak, OSB’de bulunan fabrikaların üst düzey yöneticileri ve İnci’nin sevenleri katıldı.

Yaklaşık bin 500 işçini hazır bulunduğu törende, Cevdet İnci’nin Türk Bayrağı’na sarılı naşı efe giysili işçileri tarafından karşılandı. Törende işçi arkadaşları adına konuşan 36 yıllık işçi Şahap Karagül ve 18 yıllık işçi Yusuf Sezer, "Senin bize emanet ettiğin şirketleri daha ileriye götüreceğimize söz veriyoruz" dediler. Güçlükle ayakta durabilen eşi Memnune İnci kızları tarafından teselli edildi.

Göz yaşlarının durmadığı törende konuşan torun Şelale Zaim ise, "Bugün büyük babamın yasını tutmuyorum. Bugün büyükbabamın hayatını kutluyorum. Senin sadece 5 kızın, 6 damadın ve 10 torunun yok. Senin yüzlerce kızın, yüzlerce oğlun, damadın, gelinin ve torunun var" dedi. İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı olan Şerife Eren ise, "Bizlere öylesine model oldun ki, insan sevginle, doğa sevginle, Atatürk sevginle, demokrasi aşkınla, çalışma aşkınla, kendi hoşgörü ve anlayışınla, senin evladın olmak yaşam boyu taşıyacağım en büyük onurdur. Işığın bizi hep aydınlatacak ve sana hep layık olmak için çok çalışacağız" diye konuştu.

24 şirketlik İnci Holding’i kuran Cevdet İnci’nin naşı, efeler tarafından omuzlara alınıp fabrika binasından Alsancak Kocazade Camii’ne yolcu edildi. İnci’yi taşıyan cenaze otosuna polis eskortluk etti. Cevdet İnci’nin burada kılınacak cenaze namazından sonra Kaynaklar Aile Kabristanlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

Bu arada, 1922 yılı Mart ayında Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde doğan Cevdet İnci, 1940’lı yıllarda iş hayatına başlamış, bu tarihlerde İzmir’e tarım ürünleri, İzmir’den de o yöreye lastik ve otomobil yedek parçaları götüren İnci, ticari faaliyetlerini 1952’de İncitaş’ı kurarak genişletmişti. 1962’de ticari faaliyetlerini İzmir’e taşıyarak jant ithalatına yönelen ancak ithalatta karşılaştığı sorunlar nedeniyle jantı Türkiye’de yapmayı hedefleyen Cevdet İnci, 1968 yılında Jantaş’ı kurdu. Kısa zamanda ihracat faaliyetlerine başladı. İnci, 1948 yılında ise İnci Akü Fabrikası’nı kurmuştu.

Manisa-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 11:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?