5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Spil'de kar kalınlığı 2 metre

SPİL'DE SON YILLARIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU

Manisa Spil Dağı'nda son 8 yılın en yoğun kar yağışı yaşanırken, zirvede kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bildirildi.

Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Spil Dağı Milli parkında 8 yıl aradan sonra ilk kez bu kadar fazla kar yağışı olduğunu söyledi. Güngör, ''En son olarak 2002 yılında bu kadar yoğun kar yağışı olmuş ve kar kalınlığı 4,5 metreye kadar ulaşmıştı. Kar yağışından kapanan yol zorla açılmış ve Milli Parkında kalan 5-6 aile mahsur kalmış ve zor ulaşılmıştı. Bu yılda yağan yoğun kar yağışının ardından Milli Park bölgesinde yer yer kar kalınlığı 2 metreye kadar ulaştı. Milli Parka ulaşımın açık kalması için ekipler sürekli çalışma halindeler.'' dedi. Spil Dağı Milli parkına çıkmak isteyen vatandaşları da uyaran Güngör, ''Milli Parka çıkmak isteyen vatandaşlarımız zincirsiz olarak yola çıkmasınlar. Turgutalp bölgesinden sonra Milli Parka ulaşım zincirsiz araç ile çıkmak mümkün değil. Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyoruz.'' uyarısında bulundu.

İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü'nde görevli şef Abdullah Afacan, uzun yıllardan bu yana Spil Dağı Milli Parkı bölgesine ilk defa bu kadar fazla kar yağışı olduğunu ifade etti. Afacan, ''Kar yağışının ardından Spil Milli Parkında temizleme çalışması yapmıştık. Gece kar yağışı ve tipinin ardından yolda bazı yerlerde 2 metreye yakın kar kalınlığı var. Milli Park yolunu açık tutmak için çalışıyoruz.'' dedi.

YABAN HAYVANLARI İÇİN YEM BIRAKILACAK

Kar yağışından dolayı yaban hayvanlarının hayatlarını sürdürmeleri amacıyla doğaya yem bırakılacağını da belirten Manisa İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, ''Bu hafta içerisinde kar yağışından dolayı yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının hayatlarını sürdürmeleri amacıyla belirli noktalara yemler bırakılacak. Milli Park civarında Sultan yaylası, Armut Suyu, Gölet ve Ayvacık mevkilerine başta yılkı atları ve diğer yaban hayvanları için arpa, buğday ve ekmek bırakılacak.'' dedi.

SPİL'DE SON YILLARIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU
SPİL'DE SON YILLARIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU
SPİL'DE SON YILLARIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU
SPİL'DE SON YILLARIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 15:12:00
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 19:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?