4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Spil'e imar planı

Spil Dağı Milli Parkı'nın eko turizm merkezi olarak tüm dünya insanlarının hizmetine sunulması ve yöre insanının kalkınması için Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in makamında imar planı taslağı üzerinde çalışma gerçekleştirildi.

Çalışmaya Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör, Çevre ve Orman Bakanlığı Şehir Planlamacısı Derya Yağcı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ufuk Sevgin ve yüklenici firma temsilcisi Nadir Doğan katıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Yahya Güngör'den bilgi alıp projeyi inceleyen Vali Celalettin Güvenç, “Spil Dağı Milli Parkının imar planını üstlenen yüklenici firma ve Çevre ve Orman Bakanlığı şehir planlamacıları ile beraber hazırlanacak imar planının taslağı üzerinde çalışıyoruz. 1970 yılında yapılan gelişim planına göre mevcut olan iki bölgede imar planı çalışması yapılacak. Bu ilk toplantımız, heyet bölgeyi gezip alanı yerinde inceleyecek. Burada vilayet olarak görüşlerimizi gerek bakanlığımız temsilcisine, gerekse yüklenici firmaya iletmiş olacağız. İleride tekrar vilayetin görüşleri, katkısı arzu edilirse düşüncelerimizi paylaşacağız. Bundan sonrası yüklenici firma ile Bakanlığımızın takdirlerine kalmış bir konudur” diye konuştu.

SPİL MİLLİ PARKI
Ege Bölgesinde jeolojik, morfolojik bir yapıya sahip, flora bakımından endemik bitki türleri, tarihi ve arkeolojik ve mitolojik kalıntılara sahip, ilmi araştırmalar yönünden olduğu kadar rekreasyon imkanları bakımından büyük değer taşıyan Spil Dağı Milli Parkı 22 Nisan 1968 tarihinde bakanlık oluru ile "Milli Park" ilan edildi. 6 bin 693,5 hektar alana sahip park, Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde Manisa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne ait bir milli park olarak hizmet veriyor.

Spil Dağı Milli Parkı'na plan kapsamında yöre insanının faydalanması ve rekrasyonel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla Atalanı mevkiinde günübirlik kullanım alanı, insanların konaklamaları ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla değişik tesisler bulunuyor.

Milli Park kamp alanı içinde 25 adet bungalow ev yer alırken, bu evler 4 adet 4 kişilik kamp evi, 4 adet 5 kişilik kamp evi, 8 adet 6 kişilik kamp evi, 9 adet 8 kişilik kamp evi olmak üzere 172 kişiye konaklama imkanı sunuyor. Ayrıca kamp alanı içerisinde çadırlı kamp alanı, karavan alanı, dış mekanı ile birlikte 350 kişiye hizmet verebilen Atalanı (Göl) Kırgazinosu, idare binası, işçi pavyonu, 1 adet bulaşık yıkama yeri, 1 adet tuvalet bulunuyor. Günübirlik piknik alanında piknik üniteleri, tuvalet, giriş üniteleri, 2 adet bulaşık yıkama yeri, 40-50 kişiye hizmet verebilen Atalanı kırkahvesi ve kanyon mevkiinde 100 kişilik Çampınar Kırgazinosu mevcut.

Spil Dağı Milli Parkı'nda Uzun Devreli Gelişme Planı'na göre halkın kullanımına sunulacak 2 alan yer alıyor. Bu alanlara bağlantı yolları ile birlikte toplam alanı 91 hektar.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:17:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?