8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Stajer avukata silahlı saldırı

Manisa'da meydana gelen olayda, müvekkilinin alacağını tahsil etmek amacıyla Manisa'ya gelen stajyer avukat, iddiaya göre bir gencin silahlı saldırısı sonucu bacağına isabet eden iki kurşunla yaralandı. 

Olay, bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir müvekkilinin yaklaşık 6 bin YTL'yi bulan alacağını tahsil etmek üzere spot giyim mağazası sahibi borçlu G.V. (Gürsel Varlık) ile görüştükten sonra İstanbul'dan Manisa'ya gelen stajyer avukat Osman Kalınsaz (34), Doğu Caddesi Sağlık Sokak'ta bulunan bir evde G.V.'nin kardeşiyle anlaşmak üzereyken, namaz kılmak ve yemek yemek amacıyla dışarıya çıktığında motosikletli kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Üç el ateş ettikten sonra kaçan saldırganlar izini kaybettirirken, sol diz kapağı altına isabet eden iki kurşunla yere yığılan genç avukat Osman Kalınsaz, Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Burada tedavi altına alınan Kalınsaz, "İyi niyet göstergesi olarak, yanıma polis almadan borçlu şahsın evine gittim. Borçlu G.V., telefonda bana hakaret etti. Hayatımda ilk defa birileri bana hakaret etti. Ben de 'Lütfen daha edepli konuş' dedim ve telefonu kapattık. Ardından bunlar, telefonla Arapça ve Kürtçe bir şeyler konuştular. Biz küçük kardeşiyle tam anlaştığımızı düşünürken dışarıda vedalaşıyorduk. Namaz kılmak ve yemek yemek üzere ayrılıyordum ki geri dönüp ufak bir meblağ alacaktım. 

Bu sırada patlama sesi duydum. Maytap falan patlatılıyor sandım. Baktım, birileri ateş ediyor. Üç el ateş ettiler, ikisi bacağıma isabet etti. Küçük, kırmızı renkte, plakasız motosiklete binmiş; arkada oturan bir delikanlı ateş etti ve kaçtılar. Beni vuranları tanımıyorum ama yüzde 100 eminim ki borçlu G.V.'nin ya yakınları ya da gönderdiği kişilerdi. Çünkü Manisa'da hiç tanıdığım yok" dedi. 

Alacak miktarının bir kısmının daha önce tahsil edildiğini, kalan 5-6 milyarlık alacağın tahsili için de her türlü kolaylığı ve iyi niyeti göstererek 2-3 milyar liraya kadar indirim yaptıklarını ifade eden genç avukat, tüm iyi niyete karşın yapılan bu saldırıya anlam veremediğini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, stajyer avukatı vuran kişilerin bulunması için araştırma başlattı. Olayla ilgili, ayrıca soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2006 Perşembe 18:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?