4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Su kavgası kanlı bitti

Manisa'nın Salihli ilçesinde su sebebiyle çıktığı ileri sürülen kavgada 1 kişi yaralandı.

Salihli'nin Karaağaç ve Çelikli köyleri arasında bir türlü çözülemeyen su sorununa yine kan bulaştı. Karaağaç köyü sakinlerinden Osman A., tarlasını sularken Çelikli köyünden açıldığı iddia edilen ateş sonucu kalçasından yaralandı. Olay Karaağaç köyünde infiala neden olurken topluca Kaymakamlığa giden köylüler, "Bu iş artık çözülsün" dedi.

KAÇARKEN KALÇASINDAN VURULDU
Salihli'ye bağlı Karaağaç ve Çelikli köylerinin hem içme hem de tarlalarını sulamada kullandıkları su nedeniyle Osman A.(47) açılan ateş sonucu kalçasından vurularak yaralandı. Köye 15 kilometre uzaklıktaki Çavdar Yaylası'nda barbunya tarlasını sulayan A. ailesinin fertlerinden Osman A. ve kardeşi Tahsin A.(38) bir anda yaylanın üst kısmından kendilerine doğru ateş edildiğini gördü. Kardeş Tahsin A. "Silah sesini duyduktan sonra ağabeyimle birlikte sulamayı bırakıp yayladan aşağıya doğru koşmaya başladık. 40 veya 50 kişi yaklaşık 400 metre mesafeden bize defalarca ateş etti. Tam o esnada ağabeyim Osman A. bir anda 'Yandım' dedi ve yere düştü" dedi.

Köy meydanında köylüler ile birlikte açıklama yapan Karaağaç Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk, "Su meselesi yüzünden bu ailenin yaşamış olduğu 3. olaydır. Bu ailenin daha öncede tarlalarına ekmiş olduğu barbunyaları sulamada kullandıkları su boruları Çelikli köylüleri tarafından parçalandı. Bizler de kendi aramızda para toplayıp bu aileye sulama borusu aldık. Köyümüzün Çavdar Yaylası mevkiinde toplam 548 dönüm arazisi bulunuyor. Ancak bu arazide çalışan kişilerin can güvenliği artık yok. Çelikli Köyü yakınlarında 12 tane kaplıca olmasına rağmen inatla bizim köyümüzün suyu onlara verilmek istenmektedir" dedi.
Muhtar Öztürk, olay yaşandıktan sonra jandarmaya haber verdiklerini ve Osman A.'yı vuran şahısların isimlerini bildirdiklerini söyledi.

Kalçasından vurulan ve Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Osman A. ise, "Bu olay yaşanmadan 2 gün önce yine yaylada bize 4- 5 kişi tarafından ateş edildi. Ancak olaydan yara almadan kurtulduk. Biz 5 yıldır bu su olayı ile uğraşıyoruz. Ama hiçbir yetkili bizim derdimize çare bulmuyor. Artık her şey inceldiği yerden kopacak" ifadelerini kullandı.  Osman A. ayrıca kendilerine ateş edenlerin Çelikli köyünden N.S. ve İ.S. adlı şahıslar olduğunu iddia etti.

KÖYLÜ TOPLU HALDE KAYMAKAMLIĞA GİTTİ
Köy meydanında yapılan açıklamanın ardından köylüler toplanarak Salihli Kaymakamlığı'na suç duyurusunda bulunmaya gittiler. Kaymakamı Mesut Yıldırım'ın izinde olması nedeniyle vekaleten yerine bakan Vali yardımcısı Mehmet Zeki Özkan, muhtar Öztürk'ten olayla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kaymakamlık binası önünde toplanan köylülerle görüşen Özkan, köye gelerek olay yerini bizzat kendisi göreceğini söylemesi üzerine köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.
Karaağaç köylülerinin eleştirdiği köy olan Çelikli'nin Muhtarı Şahin Fırtına ise kendilerine iftira atıldığını söyledi. Fırtına, "Her iki köy arasındaki su sorunu 60 yıldır devam ediyor. Karaağaç köylüleri, tüm su kaynaklarını istiyor. Kimsenin bin nüfusun yaşadığı bir köye iftira atmaya hakkı yok. Karaağaç köyünden Osman A.'yı vurduğu iddia edilen İ.S. o saatlerde Cuma namazındaydı. N.S. ise Çukuroba köyünde tarlasını sürüyordu. Bu adamlar gelip Osman A.'yı nasıl vurur? Mahkeme kararları ile sularımıza el koymaya çalışıyorlar'' dedi.

Çelikli köyü muhtarı Fırtına ayrıca şu iddiada bulundu:  "Osman A.'yı vurduğu iddia edilen şahıslardan birisi Cuma Namazında, diğeri ise farklı bir köyde tarlada idi. Kasıtlı olarak birbirlerini vurup, Çelikli köylülerine iftira atıyorlar."

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 16:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?