30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Suç örgütüne darbe!

Manisa'nın Akhisar ilçe merkezi, Beyoba kasabası ve Soma ilçe merkezinde liderliğini M.Y. isimli şahsın yapmış olduğu suç örgütünün; adam öldürme, adam yaralama, çek-senet tahsilatı, narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı, silah mühimmat kaçakçılığı, darp, tehdit ve adam kaldırma suçlarını işledikleri yönünde bilgilere ulaşıldı.

Suç örgütünün faaliyetleri ve işlemiş oldukları suçları ortaya çıkarmak, suçluları ve suç aletlerini ele geçirmek amacıyla Manisa İl Jandarma Komutanlığı ile İzmir ve Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda 19 şahıs yakalandı.

Şahısların üzerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, 1 adet makineli tabanca, 2 adet 7.65 mm. çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm. çapında Kırıkkale marka tabanca, 1 adet 6.35 mm. çapında Astra marka tabanca, 1 adet namlusu ve dipçiği kesilen av tüfeği, 1 adet dizüstü bilgisayar, 13 kök kenevir, 7 gr. toz esrar, 24 adet tabanca fişeği, 1 adet sahte ehliyet ele geçirildi. Şahıslar İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI
Manisa genelinde kaçak kazı yaptıkları ve kazı neticesinde çıkarmış oldukları Roma Helenistik döneme ait 1 adet sikke, 1 adet altın taç ve 66 adet altın yaprak alınlık objeyi görevli jandarma ekiplerine satmak istedikleri tespit edilen Y.A., Ş.D. ve A.Ö. isimli şahıslar yakalandı.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 18:19:25
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 18:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?