3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sudan Türkçe Olimpiyatları'nda iddialı

7. Uluslar Arası Türk Olimpiyatları için Sudan Türk okullarından Manisa'ya gelen öğrenciler, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu'nda olimpiyat heyecanını Türk öğrencilerle paylaştılar.

Sinevizyondan Sudan’ın ve Sudan Türk okullarının tanıtımının yapıldığı programda, Sudanlı öğrencilerin Türkçe olarak sunduğu şiir ve şarkılardaki performansları olimpiyatlarda iddalı olduklarını gösterdi.

Programda; “Şiirlerde Sen Varsın Anne ” şiirini okuyan 2. sınıf öğrencisi, Mahi Elnur dinleyenleri duygulandırdı. “Şimdi Tam Vakti” şiiriyle Türk okulları 7. sınıf öğrencisi Merve Baştürk sahne aldı. Daha sonra “Mihriban” şarkısını seslendirmek üzere Harem Harem Haseneyn sahneye geldi ve güzel sesiyle katılımcıları coşturdu. Programın devamında “Kime emanet” şiirini Ayşe Elesir ve Yetim kız şarkısını yine Harem Haseneyn seslendirdiler.

Sudan Türk Okulları Müdürü Hüseyin Ünver; Sudan Türk Okullarına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Manisalılara teşekkür ettiğini vurgulayarak, Manisa'da bulundukları süre zarfında misafirperverliği içinde Manisalılara çok teşekkür ettiklerini söyledi. 7. Uluslar Arası Türkçe Olimpiyatları'nda Manisa halkından destek beklediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 23:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?