7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Şüpheli paket polisi alarma geçirdi

Manisa Valiliği’ne 50 metre mesafedeki bir ilköğretim okulu önünde bulunan durakta fark edilen şüpheli çanta, paniğe neden oldu. Güvenlik önlemlerine rağmen, valinin makam aracı şüpheli çantanın yanından geçti.

Şüpheli çanta sabah saat 08.30 sıralarında fark edildi. Bir vatandaşın, Atatürk Bulvarı’nda bulunan Şehitler İlköğretim Okulu’nun önündeki otobüs durağında şüpheli bir çanta olduğu yönündeki ihbarı üzerine, polis olay yerine gelerek çevreyi emniyet altına aldı. Daha sonra bomba imha ekibi gelerek çalışmalara başladı. Özel kıyafetli bomba uzmanı şüpheli çantayı incelerken, bu sırada her sabah konağından çıktıktan sonra Atatürk Bulvarı güzergahını kullanan Vali Orhan Işın’ın makam aracı, alınan güvenlik önlemlerine rağmen güzergahını değiştirmeden içinde bomba olabileceği tahmin edilen çantanın yakınından geçti. Bomba imha uzmanının kablo bağlayarak çekiştirdiği şüpheli çantanın içinden eşofman çıkınca, emniyet görevlileri ve olayı merakla izleyen vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Bu arada Vali Orhan Işın, makam aracının bomba imha ekiplerinin çalıştığı yoldan geçtiği sırada çalışmaları fark etmediğini ve şüpheli çanta konusunu gazetecilerden duyduğunu belirterek, "Orada bir şüpheli çanta olduğunu bilseydim güzergahı değiştirirdim. Bu konuda bana bir bilgi verilemedi, uyarı yapılmadı" dedi.

manisa
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 13:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?