5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Süreyya Park Piknik Alanı açıldı

SÜREYYA PARK PİKNİK ALANI AÇILDI

Manisa-İzmir Karayolu’nda beş yıllığına Manisa Belediyesi’ne devredilen ancak kaderine terk edilen Süreyya Park Piknik Alanı’nda Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün göreve gelmesiyle başlayan düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Yıllardır Manisalıların hafta sonlarını ve boş vakitlerini değerlendirdiği, kullanım hakkı Çevre Orman İl Müdürlüğü'ne ait olan Süreyya Park Piknik Alanı, önceki sene Manisa Belediyesi'ne beş yıllığına devredildikten sonra bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmişti. Bazı şahıslar parkın tahta masalarını tahrip etmiş, ağaçların budaması geciktirildiği için bazı ağaçlar da zarar görmüştü. Süreyya Park Piknik Alanı’nın yeniden Manisalıların kullanımına kazandırmak için kolları sıvayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, alanın düzenlenmesi için talimat vermiş ve çalışmaları sürekli yerinde incelemişti. Gelinen noktada yaklaşık 6 aydır tadilat çalışmaları devam eden Süreyya Park Piknik Alanı’nın halkın kullanımına hazır hale geldiği bildirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda alanın oturma ve çocuk oyun grupları yenilendi. Lavaboları düzenlendi ve ağaçların budama işlemleri tamamlandı.

Süreyya Park Piknik Alanı’ndaki tadilat ve onarım çalışmalarını gün gün yerinde takip edip, son durumu hakkında sürekli bilgi aldığını belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden beş yıllığına kiraladığımız Süreyya Park Piknik Alanı, adeta kaderine terk edilmişti. Halkın ailesiyle birlikte hafta sonlarını değerlendirdiği, piknik yaptığı bu alanın yeniden eski günlerine kavuşması için göreve geldiğimiz andan itibaren çalışmalarımıza başladık. Gelinen noktada bakımsızlıktan kullanılmaz hale gelen Süreyya Park Piknik Alanı’nı yeniden halkın kullanımına kazandırmış duruma getirdik. Park içinde bulunan ve bazı şahıslar tarafından tahrip edilen tahta masa ve oturma gruplarını yeniledik. Budaması geciktirildiği için zarar gören ağaçların budamasını tamamladık. Ayrıca çocuk oyun gruplarını ve lavaboları yeniledik. Artık halkımız Süreyya Park Piknik Alanı’na eski günlerde olduğu gibi ailesiyle birlikte gelip piknik yapabilir. Tabi parkı halkımız için yeniledik. Parkın korunması ve temiz tutulmasını da yine halkımızdan talep ediyoruz. Süreyya Park Piknik Alanı vatandaşlarımızın kullanımında." diye konuştu.

SÜREYYA PARK PİKNİK ALANI AÇILDI
SÜREYYA PARK PİKNİK ALANI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 18:44:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 00:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?