5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Süt üreticilerine sıfır faizli kredi

ZİRAAT'TEN SÜT ÜRETİCİLERİNE SIFIR FAİZLİ KREDİ FIRSATI

Süt Üreticileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında, birlik üyelerinin 1 ile 50 baş arasında hayvanı sıfır faizle alabilmesine olanak sağlayacak protokol imzalandı.

Ülke hayvancılığının sağlıklı bir gelişim sağlaması için Süt Birliği üreticilerine kolaylık sağlayacak protokol, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından görüşülerek protokoller imzalanmaya başladı. Anlaşma ile Süt Birliği üreticileri 1 veya 50 baş hayvanı sıfır faizle alabilecek.

Süt Birliği üyelerine büyük kolaylıklar sağlayacak protokolü imzalamak için Manisa Ziraat Bankası Tarımsal Bankacılık Şubesi'nde Manisa İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Nakit Yönetim Bölüm Müdürü Serkan Altun, Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Başkanlığı Tarımsal Krediler Bölüm Müdürü Hakan Dinler, Manisa Tarımsal Bankacılık Şube Müdürü Kadir Aylangan, Manisa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca ve Yönetim Kurulu, Ziraat Bankası Tarımsal Şube'de biraraya geldiler.

Protokol imzalandıktan sonra açıklama yapan Birlik Başkanı Ulvi Murat Tunca, “Merkez Birliğimiz ile Ziraat Bankası arasında gerçekleştirilen görüşmeler çerçevesinde, yatırım ve/veya iletme kredisi kullandırılması kararı alındı. Birlik aracılığıyla üreticilere yapılan her türlü destekleme ve süt bedeli ödemelerini Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Protokol çerçevesinde Süt Üreticileri Birliği'ne üye olan üreticilere hayvancılık desteklemeleri ve süt bedelleri temlik alınarak banka tarafından damızlık hayvan kredisi verilecek. Sıfır faizli ve 7 yıl vadeli krediden ipotek şartı sebebiyle yararlanamayan üreticilerin bu yeni kredi protokolü işletmelerini büyütebilmesi ve yatırım yapabilmesi mümkün olacak” dedi. Tunca açıklamasına şöyle devam etti, ”Üreticiler bireysel olarak veya kayıtlı oldukları kooperatifin Süt Birliğine kayıt olmasını sağlayarak bu krediden faydalanabilecekler. Kredi kullanan üreticiler süt ödemelerini Ziraat Bankası'ndaki hesaplarda tahsil edebilecekler."

Ziraat Bankası Tarımsal Krediler Bölüm Müdürü Hakan Dinler, imzalanan protokol ile üreticilere daha fazla kolaylık sağlayarak, hayvancılık sektörünün gelişmesini dilediklerini belirtti.

İl Tarım Müdürü Ömer Çelik de, “Gerek hayvansal üretim gerekse de tarımsal üretimde üzerimize görev düştüğünde beraber hareket ederek elimizden gelen yardımı göstereceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 16:34:01
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?