4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Süt üreticisi nefes alacak

Tarım Bakanlığı tarafından süt üreticilerine dağıtılmak üzere 2 milyon 45 bin 415 TL tutarındaki hayvancılık destekleme primleri Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin hesabına yatırıldı.

Son aylarda süt fiyatlarındaki düşüş nedeniyle sor günler geçiren üreticilere Tarım Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği hesabına 2 milyon 45 bin 415 TL para yatırıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu şunları söyledi: “Hayvancılık desteklemeleri kapsamında litre başına verilen süt desteklemelerinden 2008 yılına ait 12 aylık süt teşvikleri Bakanlığımız tarafından birliğimizin hesabına yatırıldı. Süt teşvik ödemeleri zaman kaybetmeksizin birliğimiz üyelerinin cari hesaplarına kaydı yapılarak, üreticilerimizin ilgili banka hesaplarına 6 aylık dilim halinde yatırılmıştır. Bu hafta içersinde yine üreticilerimizin hesabına geri kalan diğer aylara ait süt teşvik primleri de aktarılacaktır.”dedi.

NEFES ALDIK
Süt üreticilerinin son aylarda ciddi sıkıntılar çektiğine dikkat çeken Ahmet Kırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Meydana gelen hızlı düşüşlerin ardından süt fiyatları 40 kuruşa kadar düşmüştü. Bundan dolayı üreticilerimiz çok zor günler geçiriyordu. Teşvik primlerinin aktarılmasıyla birlikte bir nebzede olsa nefes aldık. Bundan sonra Bakanlığımızdan beklentimiz 2008 yılına ait hayvancılık desteklemeleri kapsamında olan anaç sığır desteklemelerinin de en kısa zamanda ödenmesidir. Yılda bir kez yapılan bu ödemeler üreticilerimize kriz döneminde destek olacaktır.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 12:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?