30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Süt üretimi yapan köylere yatırım

Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, süt hayvancığının her geçen yıl geliştiği ilçede süt üretimi yapan 5 köyde süt soğutma tankı kurulması amacıyla proje hazırladıklarını açıkladı.

Son yıllarda Sosyal Yardımlaşma Destekli Projeler kapsamında Demirci ilçesinde çiftçiye destek amaçlı sağılır hayvan dağıtılması bölgenin süt üretim kapasitesine büyük derecede artış sağladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, ilçeye bağlı köylerde vatandaşın geçim kaynağı olan hayvancılığın süt üretimine de yansıması ve her geçen gün artan süt üretiminin kaliteye dönüşmesini arzu ettiklerini belirterek, ilçe merkezine bağlı 5 köyde süt soğutma tankı kurulması amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kurulması planlanan süt soğutma tankı projesini Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ilettiklerini ifade eden Kıcıroğlu, "Genel müdürlükten olumlu bir cevap alındığı taktirde Sevinçler, Küçükoba, Yeşiloba, Sağnıç ve Yenice köylerine süt soğutma tankı kurulacak. Süt soğutma tankları ile üretim ve soğutma kapasitesi ile kaliteyi daha da artırmak istiyoruz.'' dedi.

İlçenin tarım sektörü içinde hayvancılık payını da artırmayı hedeflediklerini belirten Kıcıroğlu, ''Tarımsal alanda rekabet ettiğimiz ülkelerde bu rakam yüzde 70'lerde seyrediyor. Bizimde bu verimliği yakalayarak aynı seviyeye ulaşmamız gerekiyor'' dedi. Süt sığırı yetiştiriciliğinin çok önemli bir tarımsal bir faaliyet olduğuna dikkati çeken Kıcıroğlu, Demirci'de gerek teşvikler gerekse kredilerle süt üretiminde önemli miktarda artış sağlandığını bildirdi. Demirci'de günde 50 ton, yılda ise 18 bin 250 ton ham süt üretimi yapıldığını kaydeden Kaymakam Kıcıroğlu, bunun yanında kalite, tüketim ve maliyetle ilgili sorunlar yaşadıklarını, ancak üreticilerin bu sorunları aşabilmeleri için sanayiye aktarılacak sütte, belirli kalite ve hijyen kriterlerine uygun üretim yapılması halinde sorunların en aza ineceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 22:37:31
Güncelleme :12 Mayıs 2008 Pazartesi 22:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?