3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Suyu buldu sıra petrolde

KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR

Manisa'nın Gölmarmara ilçesine bağlı Deynekler köyünde kuru dut ağacı dalından yaptığı "V" şeklindeki çomakla su bulan Salihlili Hasan Kırmaz, şimdi de petrol ve kömür bulduğunu iddia etti. Kırmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın kendisine sahip çıkmasını istedi.

Salihli'ye bağlı Tekelioğlu köyünde oturan Hasan Kırmaz (56), kuru dut ağacı dalından yaptığı 'V' şeklindeki çomakla su, petrol ve kömür arıyor. Kırmaz, kullandığı yöntem hakkında bilimsel bir açıklama yapılamamasına rağmen bugüne kadar su çıkmaz denilen yerden su çıkartmış, petrol yataklarının yerini tespit etmiş. Susuz köylerin ve tarla sahiplerinin aradığı isim haline gelen ve köylüler tarafından önce 'Çomakçı Hasan' daha sonra da 'Petrolcü Hasan' lakabı takılan Kırmaz, şöyle konuştu: "Amacım insanlara hizmet etmek, onun için hiçbir zaman para talep etmedim. İnsanların mutluluğunu ve sevincini görmek bana büyük bir güç veriyor. Bu yetenek bana Allah'ın bir lütfu. Bu ilahi lütuf sayesinde, hiç yanılmadan suyun olup olmadığını söyleyebiliyorum. Suyu, kuru duttan yapılan 'V' şeklindeki çomakla buluyorum. Dut çomağıyla tarlayı geziyorum, suyun olduğu yerde çomak havaya kalkıyor. Çok zor zaptediyorum. Sonra çomağa bağladığım çeşitli ağırlıktaki taşları o yerde gezdirerek havaya kalkmalarına göre suyun debisini de söyleyebiliyorum."

Kendi yaşadığı köyde suyun olmadığını iddia eden Jeofizik Mühendislerine inat köyün birçok noktasında su çıkarttığını anlatan Kırmaz; şunları söyledi: "Köyümün bir çok noktasında suyu çıkarttım. Devletime faydalı olmak için elimden geleni yapacağım. Enerji Bakanlığı bana yardım ederse ülkemizdeki petrol, kömür yataklarının yerlerini tespit edebilirim ve böylece dış ülkelere bağımlı olmaktan kurtuluruz. Alaşehir'de açılan ve daha sonra kapatılan ilk petrol kuyusunun 1800 metre derinlikte olduğunu buldum.

Akaryakıt istasyonlarında bulunan depolarda ne kadar mazot olduğunu söyleyebilirim."

Salihlili Hasan Kırmaz, V şeklindeki kuru dut dalıyla bugüne kadar onlarca köyün su sorununu çözdüğünü iddia etti.

KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR
KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR
KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR
KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR
KURU DUT DALIYLA PETROL ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 18:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?