30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

SYDV fonuyla iş kurdu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde küçük esnafın desteklenmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) fonundan, koltuk döşemeciliği mesleği sahibi olan ancak dükkan açamayan bir gence, yaptığı başvuru üzerine iş yeri kuruldu.


27 yaşındaki İbrahim Zival isimli genç mesleği olan koltuk döşemeciliğini kendi imkanlarıyla yapamadığını belirterek, Sarıgöl SYDV'e müracaat etti. Gencin müracaatını inceleyen vakıf heyeti İbrahim Zival'e işyeri açma kararı verdi. Koltuk döşeme dükkanı için gerekli olan makinaları ve gerekli olan döşeme malzemelerini alan vakıf, dükkan kirasını da ödedi. Zival'in, iş yeri için harcanan parayı bir yılı ödemesiz olmak üzere 3 yıl içersinde 3'er aylık faizsiz taksitler halinde toplam 4 yılda geriye ödeyeceği bildirildi.


SYDV kurulan işyerinin açılışı için tören düzenlendi. Törene Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Belediye Başkanı Ömer Karcı, vakıf üyelerinden İlçe Müftüsü Oğuz Metin, Tarım Müdürü Mehmet Toy ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Adem Uslu şunları söyledi: "SYDV ekonomik gücü olmayan ve mesleklerini sürdüremeyen aileler için destek vermektedir. Bu sayede kişilerin mesleklerini sürdürmeleri sağlanmaktadır. İbrahim Zival de bu kapsamda başvurusunu yapmış ve işyerine kavuşmuştur. Hayırlı olmasını diliyorum."
İş yeri sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan İbrahim Zival ise, "Bana bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederim. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim. Mesleğimi yaparak hem borcumu ödeyeceğim, hem de ailemin geçimini sağlayacağım." dedi.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 16:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?