3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

SYDV işyeri sahibi yaptı

DEVLET DESTEĞİYLE İŞ YERİ SAHİBİ OLDU

Manisa'nın Kula ilçesinde bir vatandaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından verilen krediyle kırtasiye dükkanı sahibi oldu.

Kırtasiye dükkanı açmak için proje hazırlayan ve Kula Kaymakamlığı SYD Vakfı'na müracat eden Halil Özkara, projenin kabul edilmesi üzerine 15 bin TL kredi alma imkanına kavuştu. Yapılan maddi desteği iyi değerlendiren Özkara, ilçede bir kırtasiye dükkanı açarak iş sahibi oldu. Özkara, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın kredi verdiğini gazetelerden öğrendim. Vakıftan aldığım 15 bin TL kredi ile bir iş yerine sahip oldum. Ödemlerim 2 yıl sonra başlıyor. Her yıl bir taksit ödeyerek kredi borcumu 6 yılda bitireceğim." dedi.

SYD Vakfı'nın genç girişimcilere destek olduğunu ifade eden Kaymakam Muzaffer Şahiner, "Kula Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nce çeşitli projelere kredi verip iş kurmak isteyenlere destek oluyoruz. Vereciğimiz kredi miktarı 10 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. Bu kredi destekleriyle Kula'nın ekonomik kalkınmasının yanı sıra ekonomik sıkıntılar yaşayan insanlarımıza da destek vermiş oluyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?