5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tabak Deresi'nin üstü kapatılıyor

TABAK DERESİ'NİN ÜSTÜ KAPATILIYOR

Manisa'da Galericiler Sitesi ile 2. Anafartalar Mahallesi arasında kalan ve özellikle yaz aylarında çevreye yaydığı kötü kokular nedeniyle çevre halkının korkulu rüyası haline gelen Tabak Deresi’nin üstü kapatılıyor.

Galericiler Sitesi ile 2. Anafartalar Mahallesi arasında kalan derenin kapatılması konusunda çalışmalar başlarken, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü ve belediye meclis üyeleriyle birlikte bölgede incelemede bulundu.

Şikayetler olmasına rağmen 1989 yılından bu yana Tabak Deresi’nin kapatılmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi olarak bu sorunun çözümü noktasında ilk adımı attıklarını söyledi. Mevcut derenin üstünün kapatılmasıyla birlikte yol yapılacağını ve 2. Anafartalar Mahallesi’nin merkeze daha yakın bir yoldan ulaşımının sağlanacağının da altını çizen Başkan Ergün, “Önümüzdeki yaz ayında çalışmalar tamamlandığında buranın yeşil ve peyzaj düzenlemesini de yaptığımızda mahalleyi güzel bir görünüme kavuşturacağız. Hem galericiler sitesi kokudan kurtulacak hem de mahallede oturan halkımız merkeze daha kestirme bir yoldan gelmiş olacak. Derenin üstünü kapatılmasının maliyeti ise 1 milyon TL’yi bulacak” dedi. Ayrıca Galericiler Sitesi sonundan başlayarak Gediz’e kadar giden derenin geri kalan kısmını da kapatmak istediklerini dile getiren Başkan Ergün bununla ilgili olarak ta gerekli kurumlara müracaatların yapıldığını ve bu çalışmalarında en kısa zamanda başlayacağını müjdeledi.

TABAK DERESİ'NİN ÜSTÜ KAPATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 17:14:04
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 17:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercan IP: 88.251.255.xxx Tarih : 11.12.2010 12:11:17

çok guzel çalışıyosunzuda şu çarşı mah.1817.sok 300metrekare kadarcık yolu bı yapmadınız.tam1,5yıl once kanlızasyon geçtı.bu sene eletrık yer altına alında bı asvaltlanamdı.. yaz kış okadar magdur olduk.okadar ımza topladık maıl attık yazılı başvurduk yıne aynı yıne aynı bı allahın kulu gelmedı