30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Tablo rezaleti geç de olsa düzeltildi

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) tarafından yaptırılan ve Atatürk'e benzemediği için tepki gören Atatürk tablosunun yerine bu kez bilirkişilerin onayıyla yenisi yaptırılarak 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde sergilendi.

TUTSO hizmet binasında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Hakkı Uyar tarafından 10 Kasım nedeni ile "Atatürkçülük ve Çağdaşlaşma" konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından Atatürk tablosunun açılışı yapıldı. Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Garnizon Komutanı Nazif İzgi ve davetlilerin bulunduğu açılışta üzeri örtülü Atatürk figürlü tablo Kaymakam Kalkan'ın işaretiyle açıldı.


İlk yapılan ve Ata'ya hiç benzemediği için tepkilere neden olan tablonun yerine bilirkişilerin onayıyla sergilenen yeni tablo beğenildi. Açılışı yapan Kaymakam Kalkan, şöyle konuştu: "Önceki tabloda renk uyumu iyi sağlanamamıştı. Şimdi renk uyumu güzel. Ancak bazı rötuşların yapılması gerekiyor."
TUTSO Meclis Başkanı Faruk Aydın ise, bilirkişilerin onayı sonrasında tablonun açılışını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bazı eksikleri var ve kısa sürede tamamlanacak. Tablonun eski haline gösterilen tepki ve bunun ulusal basında yer alması bizi üzmüştür. Bugün bunun telafi ediliyor olması sevindiricidir."

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?