5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Taksici katilleri 'maske'den yakalandı

ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİN KATİL ZANLILARI YAKALANDI

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde geçtiğimiz hafta boğazı kesildikten sonra başı ezilerek öldürülen taksicinin katil zanlısı 2 kişi, olay günü takside bıraktıkları çığlık maskesi sayesinde yakalandı.

Garaj Taksi'ye bağlı olarak çalışan taksici Şahabettin Ercan (57), 29 Aralık 2010 tarihinde Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy beldesinde boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olay günü takside bırakılan çığlık maskesinin barkod numarasından İzmir Kemeraltı'nda bir mağazaya ulaştı. Bu mağazadan 20 adet maskenin Manisa'daki İkizler Mağazası'na satıldığı bilgisine ulaşan ekipler, Doğu Caddesi üzerindeki mağazadan Garaj istikametine olan MOBESE ve dükkanların güvenlik kameralarını tek tek inceleyerek 2 şüpheliyi tespit etti. Şüpheli iki kişinin kimliklerini İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bildiren Asayiş Şubesi ekipleri, Karaağaçlı beldesinde ikamet eden 17 yaşındaki M.I. ve Y.E. adlı iki zanlıyı yakaladı.

2 zanlının Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alındığı sırada Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ile birlikte Garaj Taksi durağında bir açıklama yaptı. Faillerin yakalandığını belirten Vali Güvenç, "29 Aralık gecesi Garaj Taksi durağından yolcu alıp cinayete kurban giden taksici kardeşimizin zanlılarını bulduk. Olayın olduğu günden itibaren biz bu işi çözeceğiz demiştik ve jandarma ve emniyet ekiplerimizin titiz çalışması sonucu yakalandı. Cinayetin taksi ücreti yüzünden gerçekleştiğini öğrendik. Esnafımız lütfen dükkanlarına birer tane kamera yerleştirsin. Bu kameralar bize çok yardımcı oldu. Taksicilerimize GPS cihazı mutlaka kullanmalı. Tekniği kullanırsak, teknolojiyi kullanırsak olayları daha çabuk çözüyoruz" dedi.

Garaj Taksi Durağı Başkanı Nevzat Yıldız, yaklaşık 5 gündür tüm durak çalışanlarının uyuyamadığını belirterek, katillerin bulunmasında yardımcı olan başta Manisa Valisi olmak üzere il emniyet ve jandarma ekiplerine teşekkür etti. Katillerin bir an önce cezalandırılmasını isteyen Yıldız, "Acımız birazcık olsun dindi" diye konuştu.

ÖLDÜRÜLEN TAKSİCİN KATİL ZANLILARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 00:16:00
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?