5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Tanker minibüsle çarpıştı: 2 ölü

PETROL TANKERİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 11 YARALI

Manisa'da, yolcu minibüsü ile tankerin çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Kaza, Manisa Menemen yolu üzeri Muradiye beldesi girişinde meydana geldi. Yuntdağı Yağcılar beldesinden Manisa Karaköy Pazarına satış yapmaya gelen kişileri taşıyan servis minibüsü ile Manisa'dan Aliağa istikametine giden tanker çarpıştı. Fadime Parlayan (54) ile Emine Balaban (54) kaza yerinde hayatını kaybederken minibüsteki 11 kişi de yaralandı.

İddiaya göre, sabah saat 07.15 sıralarında Yağcılar beldesinden Manisa Merkeze gelecek yolcuları alan 45 C 3582 plakalı Hasan Ali Parlayan (43) yönetimindeki minibüs, Muradiye beldesinden geçtikten sonra Menemen yolu bağlantısından anayola kontrolsüz çıktı. Bu sırada 35 R 1836 plakalı Murat Taşkın (35) yönetimindeki tanker Manisa'dan Aliağa istikametine gidiyordu. Minibüsün kontrolsüz çıkış yaptığını fark eden tanker sürücüsü Murat Taşkın frene bastı. Yaklaşık 40 metre boyunca durmaya çalışan tanker

yolun bağlantı noktasında minibüse ortadan çarparak yolun karşısına sürükledi. Minibüste bulunan Fadime Parlayan ve Emine Balaban hayatını kaybetti.

Yağcılar beldesinden Karaköy semt pazarına kuru yiyecek ve meyve sebze taşıyan minibüs hurda yığınına dönerken meyve ve bakliyatlar yola saçıldı. Tanker sürücüsü Murat Taşkın'ın olaydan sonra jandarmaya verdiği ifadesinde, "Muradiye yolu bağlantı noktasında aniden önüme çıktı. Hızım normaldi. Son anda fark ettim ancak frene basmama rağmen duramayarak çarptım" dediği öğrenildi. Kazadan sonra Yağcılar beldesi halkı hastaneye kaldırılan yakınlarını ve komşularını görmek için hastanelere akın etti. Olay yerine gelen bazı kazazede yakınları sinir krizi geçirdi.

Yaralılardan 5'i Manisa Devlet Hastanesi, 3'ü Merkez Efendi Devlet Hastanesi, 2'si Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi ve 1'i de Grand Medikal Hospital Hastanesi acil servisine sevk edildi.

Minibüsün içinde bulunan Mehmet Parlayan (49), Ümmuhan Parlayan (46), Nuray Çayır (38), Feriha Atsızata (30), Safiye Atsızata (46), minibüs sürücüsü Hasan Ali Parlayan (40), Hediye Yağcılar ve Meral Parlayan yaralı olarak hastanelere sevk edildi.

Minibüs sürücüsü Hasan Ali Parlayan'ın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

PETROL TANKERİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 11 YARALI
PETROL TANKERİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 11 YARALI
PETROL TANKERİYLE MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 11 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 12:14:05
Güncelleme :1 Ağustos 2011 Pazartesi 12:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?