3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Tanrıverdi: Seçmenler bizi uyardı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Selendi ilçesinde teşkilat üyeleriyle biraraya gelerek son yerel seçimleri değerlendirdi.

Parti binasında yapılan değerlendirme toplantısına AK Parti Selendi İlçe Başkanı Şener Alakoyun, Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tuna ve ilçe yönetiminin yanı sıra, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve AK Parti Kula İlçe Başkanı Halil Erdil de katıldı.

Tanrıverdi, Manisa merkez ve bazı ilçelerinde seçimlerin kaybedilmiş olmasının ciddi bir kayıp olmadığını ifade ederek, "Bu seçimlerde partimizin belediye başkan adayları bir önceki seçimde aldığı oyu yükselterek seçimi kaybetmiştir. Seçimi kaybettiğimiz ilçelerde bunun nedenlerini araştırmalı ve bir sonraki seçime hazırlıklı çıkmak için tedbirlerimizi almalıyız. Türkiye genelinde belediye, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliğinde almış olduğumuz sonuçlar bellidir. Bu sonuçlara göre ülke genelinde yakalamış olduğumuz başarı göz ardı edilemez. AK Parti olarak il genelde ve belediye başkanlığını aldığımız il ve ilçelerdeki toplam sayının yarısı AK Parti'nin, diğer yarısı ise 11 parti tarafından paylaşılmıştır. Bu güne kadar biz her seçimde yüzde 5, yüzde 6'lara varan oy artışlarıyla seçimleri geçirirken, bu kez oyumuzun yükselmesi, beklediğimizden az olması nedeniyle bir serzeniş yaşandı. Bu seçimde de yine başarılıydık fakat beklenilen oyu alamadığımızdan dolayı vatandaşlarımıza kırgın da değiliz. Bizleri bu noktaya getirenler de onlar alacak olan da onlar. Bizi uyardılar biz de uyarılarına kulak verdik." dedi.

Tanrıverdi daha sonra parti binasından ayrılarak esnaf ziyareti yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?