3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Tarihi istasyon restore edilecek

Manisa Belediyesi, Horozköy Semti’nde kullanılmadığı için harabeye dönen tarihi tren istasyonunu kültür ve sanat merkezi olarak restore etmek için harekete geçti.

Kentin Muradiye ile bağlantı yolu üzerinde bulunan Horozköy semtini kültürel ve sanatsal faaliyetlerle canlandırmak isteyen Manisa Belediyesi yetkilileri, bölgede kullanılmadığı için terk edilen tarihi TCDD Horozköy Tren İstasyonunu ile ilgili restore projesi geliştirdi.

Bölgenin kültürel hareketliliğini attırmayı hedefleyen projede, yıllardır tren istasyonu olarak kullanılan binanın gençlere ve çocuklara yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler ve bölge halkının kullanabileceği çay bahçesi, kafeterya hizmetleri verebilecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitim faaliyetlerinin de yapılabileceği tarihi binada, mesleki eğitime yönelik belediyenin sürdürdüğü kursların bir kısmının verilebileceği de belirtildi.

Manisa Belediyesi’nin kentin yok olmaya yüz tutan, kaderine terk edilen değerlerini ortaya çıkarmak için yeni projeler geliştirdiklerini söyleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ildeki kaderine terk edilen binaları ve projeleri tek tek ele alarak kente kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün şöyle dedi; “Manisa Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere önem veriyoruz. Şuanda birçok noktada kültür ve sanatsal etkinliklerimiz devam ediyor. Son olarak gündemimize TCDD’ye ait Horozköy Tren İstasyonu’nu aldık. İstasyon şuanda kullanılmıyor ve adeta kaderine terk edilmiş durumda. Bu binanın yok olup gitmesine izin vermemeliyiz diye düşündük ve binayı kültür sanat merkezi olarak restore ettirmek için girişimlerde bulundu. Şuanda proje TCDD ile görüşme aşamasında. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde tarihi istasyonu kültür ve sanat merkezi olarak düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra bölgede ailelerin kullanabileceği çay bahçesi, kafeterya gibi alanlara ihtiyaç var. Burada belediyeye ait çay bahçesi ve kafeterya da açmayı planlıyoruz. Amacımız yıllarca istasyon olarak halka hizmet vermiş bir binayı yine halkına hizmet eder şekilde yaşatmak. Böyle tarihi bir binanın yok olup gitmesine seyirci kalamazdık. Görüşmeler devam ediyor. Olumlu sonuçlanacağını umuyoruz.”
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 15:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?